Rubriky
Zprávy

Posezónní setkání s fans

19-06-2013-posezonni-setkani-s-fansV úterý se realizační tým a hráči BK Děčín tradičně na závěr sezóny setkali s fanoušky. Oproti tradici se toto setkání odehrálo na venkovním streetovém kurtu v areálu Aquaparku Děčín. Jeho vedení, jmenovitě řediteli Ing. Igoru Bayerovi, patří velký dík za vstřícnost a pomoc s organizací našeho setkání.

V rámci setkání pořádal BK Děčín přátelsky laděný turnaj ve streetu. Šest družstev tvořili hráči a nalosovaní přihlášení fanoušci. Ve dvou skupinách se utkal každý s každým a následovaly souboje o umístění. Ač v turnaji nešlo o výsledky, níže přinášíme report a konečné pořadí.

Nedílnou součástí setkání je diskuse, jež následovala i po streetovém turnaji. Přestože nedošlo na dotazování jednotlivých hráčů, tak byly zodpovězeny otázky zvídavých příznivců. Mluvilo se o kádru na příští sezónu, hodnotila se ta uplynulá, vyvracely se spekulace, komentovány byly různé situace… Zmíněn byl i národní tým, nejbližší program v ČEZ Sportcentru… Vyvrcholením pak bylo oznámení částky vytěžené z internetové aukce a slavnostní předání šeku rodině Novotných. Výtěžek z prodeje fotografií (5675 Kč) bude použit na nákladnou léčbu malého Tomáška, který se od narození potýká s těžkými zdravotními problémy. Druhá částka za vydražená trika (3825 Kč) bude věnována na projekt Kiwanis, který zajišťuje výrobu „Kiwanis panenek“, které pomáhají dětským pacientům překonávat strach z prostředí nemocnice.

Celkový výtěžek aukce je tedy 9500 Kč a všem, kteří se zapojili, patří velký dík!

Turnaj ve streetu

Složení týmů
– Kouba, Václav Rutsch, Bohumil Beneš, Jana Šubrtová
– Soky, Bořek Hozák, Tomáš Beneš
– Peregrino (Luboš Stria), Radek Kroupa, Karolína Votápková, Ivan Kobera
– Bazy, Jakub Liga, Marek Džobák
– LL (Lukáš Linhart), Josef Bára, Alena Hampelová, Lukáš Houser
– Pepa (Jakub Kaša), David Rozsypal, Marek Tanko

Skupina A
Kouba – Soky 4:3 p.p., p.s.             1. Kouba
Soky – Peregrino 7:2                       2. Soky
Peregrino – Kouba 2:3                    3. Peregrino

Skupina B
Bazy – LL 9:6                                  1. Bazy
LL – Pepa 7:3                                  2. LL
Pepa – Bazy 3:4                             3. Pepa

O 5.místo
Peregrino – Pepa 6:11
O 3.místo
Soky – LL 1:2
Finále
Kouba – Bazy 2:5

Hned první souboj ve skupině A byl rozhodující! Všichni účastníci nabídli svůj kompletní arzenál streetového umu. Někdo bral turnaj pohodově, jiný se snažil naplno. Turnaj však splnil svůj účel. Konfrontace hráčů s fanoušky je vždy ku prospěchu. Atmosféra byla sportovní (kromě jednoho zákroku fair-play, že?) a zábavy také dost. Turnaj nabídl jak útočně, tak i krutě defenzivně laděná střetnutí, takže si oko každého fanouška přišlo na své. Zajímavostí je, že všechny souboje o umístění zvládly týmy mladší poloviny „Áčkových“ hráčů… K zamyšlení je mladická vůle po vítězství na přátelském turnaji… Finálový souboj nabídl představení kadeta mládežnického týmu BK Děčín Jakuba Ligy, jenž se rozhodl dovést Bazyho tým za výhrou. A toto rozhodnutí také realizoval…

Děkujeme všem fanouškům hrajícím i diskutujícím, ale především všem dražitelům za významný příspěvek pro oba projekty, které se BK Děčín rozhodl aukcí podpořit.

Zdroj: www.bkdecin.cz