Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie soud_alesoVe škole je bomba
DĚČÍN – Třináctého května letošního roku řešili děčínští kriminalisté oznámení z tísňové linky. Mužský hlas oznamoval v 17.57 hodin uložení bomby v základní škole v Březinách. Policisté se ponořili do případu s absolutním nasazením, a tak se na konci jejich práce objevila konkrétní osoba. O devadesát minut později již přiváželi na policejní ředitelství třiatřicetiletého muže z Českolipska, který se policistům ke svému činu doznal. Za jeho nebezpečným prohlášením se ukrývala nuda. Neukázněný muž může vlivem svého neuváženého činu přijít až o tři roky svobody.

Je bez mobilu
RUMBURK – Hledá se mobilní telefon Sony Ericson Xperia T, o který jeho majitel přišel v učebně střední školy v Rumburku třináctého května 2013. Telefonní přístroj v hodnotě deseti tisíc českých korun zmizel z odloženého batohu během čtvrté vyučovací hodiny. Případ šetří policisté z místního obvodního oddělení s podezřením na trestný čin krádeže.

Ulovil si vanu
DĚČÍN – Zavítal do opuštěného bytového domu na Kamenické ulici v Děčíně. Jelikož mu ve vstupu do domu nic nebránilo, pronikl až do zdejších koupelen. Z nich si odnesl nejedno kovové zařízení. Majitel odcizených věcí škodu doposud nevyčíslil. Děčínští policisté označili středeční událost jako možnou krádež. Nenechavému muži může být za jeho počínání udělen trest odnětím svobody až na tři léta.

Nejspíš podváděl
VARNSDORF – Rumburští kriminalisté od minulého týdne pracují na případu možného podvodu, kterého se měl dopustit muž z Varnsdorfu. Ten vystupoval před několika dny v jedné z varnsdorfských prodejen s falešnou legendou. Ta měla vzbudit v prodávajícím důvěru, na jejímž základě si z prodejny ve Varnsdorfu nakonec odnesl benzínovou sekačku. To mu ovšem nestačilo, a tak se pokusil od místního obchodníka získat ještě dvě motorové pily. K tomu už díky všímavosti zdejšího podnikatele nedošlo a odhalený podnikavec nyní čelí policejnímu šetření. Na jeho konci může být i obvinění z přečinu podvodu.

Nadýchal…
DĚČÍN – Ospalý pasažér přišel v sobotu 18.5.2013 během své podvečerní cesty vlakem o svůj mobilní telefon. Ten měl po celou dobu dle jeho slov uložený v kapse kalhot. Z kupé zmizel i jeho volně odložený batoh z vedlejšího sedadla. Děčínští policisté oznamovateli naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Zda-li skutečně došlo ke krádeži na železniční trase Praha – Děčín, je nyní v rukou podmokelských policistů.

Přišli o doklady
ČESKÁ KAMENICE – Patnáct minut stačilo ke ztrátě majetku. Osobní doklady zanechali jejich majitelé v uzamčeném WV Transporteru v Rynarticích. Když se po čtvrthodině k odstavenému autu vrátili zpět, věci v hodnotě necelých sedmadvaceti tisíc českých korun už ve voze nebyly. Turisti ze zahraničí si z naší země odváželi kromě ztráty i nemilou zkušenost. Na oznámené události pracují policisté z České Kamenice.

Napadená kůlna
DĚČÍN – Podmokelští policisté z Děčína pracují od minulého týdne na zmizení uskladněných věcí. Sekačku s elektrocentrálou si majitel uschoval v zahradní kůlně v Jílovém. Jejich zmizení zaznamenal v sobotu osmnáctého května letošního roku. Oznamovatel přišel o majetek v hodnotě sedmi tisíc českých korun. Okolnosti z místa činu ukazují směrem k přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Čelí obvinění
VELKÝ ŠENOV – Trojice mužů ze Šluknovského výběžku čelí obvinění z přečinu krádeže. Té se měli dopustit na konci srpna loňského roku na pozemku v Mikulášovicích. Do oka jim měla padnout plechová zahradní kůlna, ze které jejich rukama měla zmizet uskladněná zahradní technika. Majitel postrádaných věcí vyčíslil škodu na sedmadvacet tisíc českých korun. Obviněným v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na tři léta.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín