Rubriky
Zprávy

Zoo Děčín a Ski Bartoň Sports dětem

Zoo Děčín a Ski Bartoň Sports dětemPrima odpoledne! Tak přesně tak by se dala shrnout sobotní akce v děčínské zoo, a to i navzdory zpočátku deštivému počasí. O dobrou náladu se postarala velká soutěž se Ski Bartoň Sports, která prověřila děti z nejrůznějších sportovních dovedností. Kdo to uměl s míčem, hokejkou, nebál se lezení na umělé stěně, ani chůze po skackline, ten měl vyhráno. Protože hlavní cena v podobě nových lyží byla velmi lákavá, soutěžní duch se zrodil snad ve všech dětech, které do zoo dorazily.

Velkou událostí sobotního odpoledne byly taktéž 20. narozeniny Děčínského deníku! Deník pro děti přichystal výtvarnou soutěž o dvě desítky cen a také již den předem rozdával dětské vstupenky na sobotní akci zdarma. „A protože k narozeninám patří dárky, zoo se rozhodla Děčínskému deníku jeden netradiční dát. Udělala z něj kmotra měsíčního mláděte muflona.

Dárek přijali redaktoři s radostí a při křtinách mládě pojmenovali jménem Nessie,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Radost dělal i další doprovodný program: zajímavá byla prezentace Českého červeného kříže, malování na obličej Rodinného centra Medvídek, jízda na koních, ukázka kontaktních zvířat a kapela U-Style. Touto akcí oslavila zoo s předstihem Mezinárodní den dětí.

Další velká akce čeká návštěvníky zoo již 22. června. Půjde o odpoledne s názvem Tajuplná Asie, při níž dostanou příchozí možnost nahlédnout pod pokličku asijské kultury.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.