Rubriky
Zprávy

V Děčíně hořel sklad nábytku, z domovů vyhnal dvě stě lidí

Patnáct jednotek hasičů od čtvrtečního večera likvidovalo požár skladu proutěného nábytku v Děčíně. Hodinu po půlnoci hasiči dostali oheň pod kontrolu. Nikomu se nic nestalo.

Hasiči byli u skladu v Jezdecké ulici zhruba od 22 hodin. „Jednotky jsou stále na místě, oheň už ale mají pod kontrolou,“ řekla iDNES.cz pracovnice operačního střediska hasičů Ústeckého kraje krátce před osmou hodinou ráno.

V té době už bylo zhruba dvě stě evakuovaných lidí z dvou vedlejších panelových domů na sídlišti Staré Město zpátky doma, do svých bytů se začali vracet krátce po půlnoci.

„O půlnoci se mohli vrátit obyvatelé prvního domu. Poté i ostatní. Požár se podařilo lokalizovat v 1:09. Ve 2:04 byl ukončen třetí stupeň poplachu a ve 3:34 druhý stupeň,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Požár vypukl v budově bývalého Zemědělského zásobování a nákupu, objekt dnes slouží jako sklad a prodejna nábytku. Požár zasáhl celou budovu o rozměrech tisíc metrů čtverečních, oheň byl intenzivní. „Při požáru se provalila střecha budovy,“ poznamenal mluvčí Marvan

Po požáru zatím není jasné, co ho způsobilo. Vše se bude teprve zjišťovat. „Příčina požáru a škoda jsou předmětem vyšetřování,“ uvedl Marvan.

Autor: klm
Zdroj: http://usti.idnes.cz/