Rubriky
Turisti Zprávy

Expedice Schrammsteine – lodí, vlakem, autobusem!

Expedice SchrammsteineV samém srdci národního parku Saského Švýcarska, nedaleko Bad Schandau, se rozprostírá impozantní říše plná pískovcových skalních věží, divokých roklí a neprostupných hvozdů. Z vrcholků skal jsou nádherné daleké výhledy, které nemají srovnání. Ale jak se tam dostat?

Je to snazší než by se na první pohled zdálo. Pojedete vlakem, lodí i autobusem – a to vše na jednu jízdenku Elbe Labe Ticket. Celá expedice vás nebude stát více jak 80 Kč.

Co si vzít s sebou? V batohu na celodenní výpravu do skal nesmí chybět 1,5 litru tekutin, svačina, mobilní telefon a lékárnička. Také si nezapomeňte nepromokavou bundu a náhradní mikinu na převlečení. Vyplatí se mapa, dalekohled a čelovka pro případ neplánovaného pozdního návratu.

Vaše Expedice Schrammsteine začíná na hlavním vlakovém nádraží v Děčíně zakoupením celodenní přeshraniční jízdenky Elbe Labe Ticket za 400 Kč (platí pro 5 osob). Vlakovou soupravou Elbe Labe Sprinter dojedete až do Bad Schandau. Zde, naproti nádraží se nalodíte a proti proudu řeky Labe doplujete lodí do středu města. Přímo na nábřeží, na autobusové zastávce nastoupíte do autobusu č. 252, směr Ostrau. Na zastávce Schrammsteinbaude vystoupíte a po modré značce se již po svých vydáte směrem k masivu Schrammsteine. Po železných žebřících a schůdcích vystoupáte až na vrcholové plató…

Víte, že:
Turistické jízdní řády všech dopravních prostředků v Českosaském Švýcarsku jsou k dispozici na informačních centrech a vlakových nádražích v celém regionu?

Praktické informace:

  • Vlak z Děčína odjíždí v 8:40, 10:40 h
  • Říční loď na trase Bad Schandau nádraží – město pluje každých 30 minut
  • Autobus č. 252 směr Ostrau odjíždí z Bad Schandau, nábřeží v 9:46, 10:46, 11:50 h
  • Více informací: www.vvo-online.de/cs

Text, foto: J. Šťastný