Rubriky
Sport Zprávy

Luboš-S o jednom z nejhorších výkonů sezony, skvělých fanouších i ladění týmu na vlnu play-off

Lubos SV posledních dvou zápasech se Válečníci představili před svými fanoušky – v prvním špílu po velmi dobrém výkonu zdolali Pardubice 89:73, ale v tom druhém po nezvládnutém prvním poločasu již nedokázali ztrátu smazat a padli s Prostějovem 74:77. Touto porážkou si navíc svěřenci Pavla Budínského výrazně zkomplikovali před závěrečným kolem A1 boj o co nejlepší výchozí pozici před play-off. (Nejen) o motivaci skončit do 4. místa se v rozhovoru rozpovídal děčínský křídelník Luboš Stria.

Luboši, poslední utkání s Prostějovem jsme velmi špatně odstartovali a po prvním poločase jsme prohrávali 27:42. V čem byla příčina?
Celý první poločas jsme hráli hrozně, byl to jeden z našich nejhorších výkonů za celou sezonu. Nebyli jsme důrazní ani na jedné polovině hřiště a nechali Prostějov hrát přesně to, co potřebuje. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo, když jsme celkem s přehledem porazili Pardubice.

Po změně stran jsme se zlepšili na obou polovinách hřiště a ve čtvrtém kvartálu hosty mocně dotahovali. Jaké byly poločasové pokyny od kouče Pavla Budínského?
Přesné pokyny trenéra nemohu zveřejnit, ale asi můžu prozradit, že to bylo trochu důraznější -a především se to týkalo našeho přístupu úplně ke všem činnostem na hřišti.

Orly jsme v samém závěru dotáhli až na jediný bodík, ale přesto ten pomyslný poslední krůček nedokázali udělat. Řešili jsme v závěru některé situace špatně či unáhleně?

Bylo tam hodně situací, které jsme nevyřešili dobře, jinak bychom ten zápas zvládli a vyhráli. Táhlo se to celý zápas – i v koncovce jsme zbytečně chybovali.

Top plejer utkání Roman Marko po utkání prohlásil, že fanoušci nás vrátili do zápasu a že bouřlivá atmosféra odpovídala bojům v play-off. Podepsal bys tato slova?
Roman byl překvapený atmosférou, ale ta není nikterak výjimečná na našich domácích zápasech. Zažil jsem mnohem bouřlivější diváky tady v Děčíně a myslím, že na play-off se sem nikomu nepojede lehce. Musím přiznat, že bychom to bez fanoušků nedotáhli až k vyrovnánému konci. Opět jim patří největší díky!!! Asi pro všechny hráče a prostějovské zvlášť to musí být  šok, když si mohou užít naše publikum, které je nejlepší v republice. Těžko se hraje před pár diváky bez fanoušků, což zažíváme právě v Prostějově.

Předpokládám, že i díky této kulise by bylo o to lepší začínat play-off v domácím prostředí…

Samozřejmě nám o to šlo celou sezonu a teď to nevzdáme, I když nás čeká těžký zápas v Ostravě.

Zmínil jsi poslední klání v A1. Věříš, že pokud tam uspějeme, máme ještě šanci dostat se na příčky zajišťující začátek play-off v domácí aréně?
Stále doufám v to, že budeme začínat play-off doma a do semifinále postoupíme!

S jakou hrou máme šanci na kurtu Nové huti uspět?

Musíme předvést to nejlepší, protože Ostrava je doma velmi silná. Jde především o to mít dobře nastavenou hlavu po těch hodinách v autobuse.

Cítíš v kabině, že tým už je pomalu naladěný na vlnu play-off?

V sobotu v Ostravě pro nás prakticky startuje play-off a je na každém z nás, aby byl na vrchol sezony stoprocentně připraven jak fyzicky, tak především mentálně… Snad se to podaří, jak si přeje celé město… (usměje se). WT!

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta