Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín zítra do Ostravy

nh-ostravaTečku za nadstavbovou skupinou A1 udělají Válečníci tuto sobotu zápasem na hřišti Ostravy. (Kromě dalších dvou víkendových špílů, na kterých bude také velmi záležet) se v tomto utkání se o rozhodne i o tom, jaké bude rozložení sil před play-off a na koho ve vyřazovacích bojích narazíme. Nová huť aktuálně okupuje v neúplné tabulce 2. příčku s bilancí 20 výher a 13 porážek (stejnou má i třetí Prostějov) při aktivním skore 2648:2529. Náš celek se aktuálně nachází na 5. pozici (bilance 18:15).

S Amesem a spol. jsme letos tři utkání v řadě prohráli a „až“ na čtvrtý pokus jsme slavili výhru. V základní části Mattoni NBL jsme prohráli nejprve v domácím prostředí (70:82) a následně i na soupeřově kurtu (69:84). Třetí sukces zaznamenali hráči moravskoslezského celku v poháru, kde nás ve čtvrtfinále vyřadili po výsledku 84:77. Prvního vítězství nad Medveckého družinou jsme se tak dočkali v nadstavbě, kdy jsme brali dva body po domácí výhře 83:70 (Jiříček 21, Pope 19, Landa 13 – Jurečka 11, Barnes, Dufault a Greene po 10).

V Poháru České Pošty po zmiňované čtvrtfinálové výhře nad děčínským celkem přišlo pro Ostravské vystřízlivění hned následující den, kdy je v semifinále smetl Nymburk poměrem 100:67. Na psychiku týmu však tento výsledek neměl až tak negativní dopad, jelikož v boji o 3. místo zdolali Ostravané 93:82 prostějovské Orly – a brali tak nakonec bronzové medaile…

Ostravský tým během sezony posílil power forward Austin Dufault, který přišel z Prostějova; naopak před nedávnem tým z důvodu přetlaku právě na pozici pivotů opustil 211 vysoký Justin Greene.

Nová huť předváděla zkraje letošní sezony výborné výkony, ale v závěru základní části i vinou řady zranění již nepůsobila tak suverénním dojmem. Nejnepříjemnější období pak pro ni přišlo zkraje nadstavby, kdy její hráči odcházeli šestkrát v řadě ze hřiště jako poražení. Tuto černou sérii však Ostravští zlomili v posledních dvou kláních, kdy nejprve zdolali v domácí aréně Kolín poměrem 95:75 (Wilson 26, Jurečka 21, Gniadek 14) a následně importovali dva body i z Pardubic za výhru 76:64 (Wilson 16, Barnes a Dufault po 13).

Válečníci v domácím dvojzápase nejprve zdolali pardubickou Beksu (89:73), ale tuto neděli před televizními kamerami bohužel nestačili po nevydařené první půli na prostějovské Orly, se kterými padli 74:77 (Sanders 23, Jiříček 12, Stria 11).

Nejlepší střelci Ostravy v dosavadním průběhu letošní sezony:
Rahsaan Ames – 13,6 bodu, 6 asistencí a 4 doskoky na utkání
Austin Dufault – 12,8 bodu, 6 doskoků a 4 získané fauly na zápas
Jeremiah Wilson – 11,3 bodu a 7 doskoků na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta