Rubriky
Sport Zprávy

„B“ mužstvo mužů v Chebu třetí

B HC DecinKlub HC Stadion Cheb pozval náš „B“ tým mužů, který letos hrál krajskou ligu na Mezinárodní pohár města Cheb. Jednalo se o třídenní turnaj, který se konal ve dnech 22. – 24. 3. 2013.

První den změřil náš tým síly s týmem z Anglie. Byl jím Streatham Night-Wolwes, který hraje v Anglii třetí nejvyšší soutěž. HC Děčín B vyhrál pohodlně 15:0. Rozdíl, mezi českým a anglickým hokejem byl hodně znatelný. Další soupeř už byl mnohem těžší, byl jím tým KLH Plzeň Božkov, který se v sezoně prezentoval dobrými výsledky v Plzeňském přeboru. Tým byl navíc posilněn o pár hráčů z Plzeňské juniorky, či o hráče z německé třetí ligy. I tento zápas vyhráli hráči Děčína v poměru 8:7 a získali si tím uznání místních diváků. Poslední zápas sehráli děčínští s HC Stadion Cheb B, a tento zápas skončil 9:3 pro Děčín. Ve skupině se tedy HC Děčín B umístil na 1. místě se ziskem všech bodů. V semifinále nás tedy čekal domácí tým, HC Stadion Cheb A. Už předem bylo jasné, že tento zápas bude hodně vyostřený, kvůli vzájemným vztahům z Krajské ligy. Nakonec se však jednalo o velmi kvalitní utkání, které bylo ovšem ovlivněno rozhodčími, kteří až moc podporovali domácí tým k postupu do finále. Zápas jsme dohrávali v 8 hráčích. Neudrželi jsme vedení 3:1 a tak za stavu 3:3 se šlo na nájezdy, kde jediný nájezd proměnil pouze domácí hráč. Na třetím místě tak skončili oba poražení semifinalisté, tedy i HC Děčín B. I tak je třetí místo určitě úspěchem, protože se zde sešli velmi kvalitní týmy na úrovni krajského přeboru mužů.

Po skončení celého turnaje, nám bylo řečeno, že náš tým byl ozdobou celého turnaje a že jsme hráli nejhezčí hokej. A je prý vidět, že v Děčíně se hraje kvalitní hokej.

Sestava týmu:
Brankáři : Marek Šticha, Ladislav Procházka.
Útočníci: Lukáš Hercog, David Rubeš, Dominik Kopas, Daniel Došlý, Lukáš Polák, Viktor Čižmar
Obránci: Petr Nikl, Jan Vašíček, Patrik Pořádek, Filip Dvořák

Zdroj/foto: HC Děčín