Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Inkasoval- neplnil
DĚČÍN – Včera devětadvacátého ledna letošního roku bylo sděleno podezření vykutálenému uživateli internetového obchodního portálu, který v uplynulém roce obdržel a přijal peníze ve výši osmi tisíc korun českých. Ty mu zaslali zájemci o jím nabízené zboží. Mobilní telefon ani notebook v rukou zájemců neskončily, a tak se do podivného obchodování vložili děčínští policisté, které policejní vyšetřování dovedlo až k pětačtyřicetiletému muži z Ústí nad Labem. Ten si ústy místních strážců zákona vyslechl sdělení podezření pro přečin podvodu, který ho může připravit až o dva roky svobody.

Bolest v kruhu rodinném
DĚČÍN – Soužití blízkých osob může mít nedozírné následky. Kromě těch psychických se jejich účastníci mohou ocitnout i ve velmi svízelných a náročných životních situací. Jak vyplývá z výpovědí členů jedné rodiny na Děčínsku, muž a otec v jedné osobě po dobu pěti let vystavuje svou zákonitou manželku psychickému i fyzickému násilí. Utlačovaná žena se obrátila na děčínské policisty s prosbou o pomoc a ti se získanými informacemi budou pracovat dál. Kdo týrá osobu blízkou nebo jinou osobu žijící ve společném obydlí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta.

Slepá víra
RUMBURK – Další notebook ! Zloději se často nezdráhají použít násilí, pokud se setkají s cenností ve vozidle. Mnozí z nás nechávají ve svých vozech cennosti v domnění, že jim se to stát nemůže. Leč opak bývá pravdou. K opatrnosti nás mnohdy přivádí až vlastní nepříjemná zkušenost, která nám odcizené věci nenavrátí a navíc nám věnuje ztrátu a starosti. Ani tentokrát tomu nebylo jinak a v úterý devětadvacátého ledna letošního roku se majitel odloženého elektronického aparátu shledal s poškozeným vozem a ztrátou odloženého notebooku, odloženého v černé textilní brašně. Okradený muž vyčíslil škodu na částku přesahující čtyřiatřicet tisíc korun českých. Případ krádeže šetří policisté z obvodního oddělení policie v Rumburku.

Spadla klec
ČESKÁ KAMENICE – Dvojice výtečníků ze severních Čech čelí sdělení obvinění pro přečin krádeže, kterého se dopustili v uplynulých několika dnech, když si vybrali dva domy v České Kamenici. Za použití násilí vnikli do vybraných objektů, ze kterých v průběhu minulého týdne odnesli věci, převážně pracovní nářadí, jejichž hodnotu majitelé vyčíslili v řádech deseti tisíců korun českých. Celkový škoda se vyšplhala až k necelým sto sedmdesáti šesti tisícům korun českých. Devětačtyřicetiletá žena společně s jednadvacetiletým mužem si vyslechli ústy policejního vyšetřovatele sdělení obvinění z přečinů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci. Oběma hrozí trest odnětím svobody v délce možných pěti let…

Odhalili nenapravitelného lapku
DĚČÍN – Děčínským policistům se podařilo v uplynulých dnech odhalit vykutáleného zákazníka místních obchodů, který od třináctého listopadu loňského roku navštěvoval děčínské prodejny a odnášel si zboží bez placení. Nejčastěji jeho rukama mizely čokoládové bonboniéry a vlasové šampóny. Podmokelští strážci zákona nadělili v pondělí osmadvacátého ledna 2013 osmnáctiletému lapkovi podezření z přečinu krádeže, které si vysloužil deseti krádežemi věcí v hodnotě necelých čtyř tisíc korun českých. Svým počínáním se tak vystavil možné ztrátě svobody, která se může protáhnout až na pětileté odloučení.

Beze svědků
VARNSDORF – Panelový dům v Křižíkově ulici prochází v těchto dnech rekonstrukcí, díky které byl z místní sušárny vytvořen provizorní sklad pro pracovníky králohradecké společnosti. Ve skladu přechovávali pracovní nářadí. Osmadvacátého ledna letošního roku zjistili, že jim chybí část vybavení v hodnotě necelých pětačtyřiceti tisíc korun českých, a tak se obrátili na varnsdorfské zástupce zákona. Ti jejich oznámení šetří s ohledem na spáchání možné krádeže.

Zaskočen okolnostmi
RUMBURK – Obyvatel rumburského bytu v Krásnolipské ulici byl v pondělí osmadvacátého ledna letošního roku nemile zaskočen. Po příchodu do tamních prostor zjistil, že z bytu zmizelo vnitřní vybavení v hodnotě třiceti tisíc korun českých. Kdo má na svědomí zmizení bojleru, pákových baterií, části linky a radiátorů je nyní v rukou rumburských policistů, kteří na případu pracují od včerejšího odpoledne.

Pokřtěn krádeží
DĚČÍN – Kriminalita je rozverná zkušenost. Někoho osloví, jinému se vyhne. Policejní protokol uvádí „poškozenému vznikla škoda odcizením osmnáct tisíc korun“. Tak jest uvedeno v protokole o trestním oznámení jednačtyřicetiletého muže a majitele čtyř kusů hliníkových kol s pneumatikami v jedné osobě. Ten o ně přišel za dosud nevyjasněných okolností v noci z neděle na pondělí osmadvacátého ledna 2013 na Folknářích v Děčíně. Na případ se zaměřili policisté z obvodního oddělení policie v Podmoklech a pokud se podaří poskládat celou skládanku, může se na jejím konci objevit přečin krádeže, viník i případný trest.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín