Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP Děčín_res_alesoDne 3.2.2013 v 11.40 hod. oznámil občan z DC3, že bydlí proti ubytovně v ul. Zelená a viděla obyvatele ubytovny, jak z prvního patra vyhodili dolů radiátor, naložili ho na káru a jedou směrem k Žerotínově ulici. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která ještě v Zelené ulici zadržela s károu a radiátorem tři sourozence ve věku čtrnáct až dvacet pět let. Zadržení nejdříve hlídce tvrdili, že radiátor našli před domem, poté, že se v bytě dělá rekonstrukce a topení se vyměňuje. Hlídka MP se spojila s majitelkou objektu, která hlídce sdělila, že k žádné rekonstrukci nedochází a požádala o přivolání PČR. Záležitost si k dořešení převzala PČR.

Dne 1.2.2013 v 01:12 hod. oznámil občan, že nějací kluci na konečné MHD v DC7 sprejují zastávku. Hlídka MP na místě zadržela dva mladíky ve věku osmnáct a dvacet let. Jeden z mladíků měl u sebe sprej a přiznal se, že nastříkal na čekárnu nápis. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 30.1.2013 ve 20.50 hod. oznámila obsluha restaurace v DC6, že mají v provozovně hosta, který všechny napadá a nechce odejít. Na místo byla vyslána hlídka MP, která muže vyzvala k prokázání totožnosti. Na to muž nereagoval a neustále slovně napadal obsluhu a hosty. Hlídka jej proto za pomocí donucovacích prostředků vyvedla před restauraci. Muž na zákrok strážníků reagoval dalšími vyhružkami typu: „Prijdete o práci, protože mám styky a už si v Děčíně neškrtnete“. Prototože stále na výzvy ke zklidnění nereagoval a choval se stále agresivněji, byla mu přiložena pouta a byl převezen ke zjištění totožnosti na PČR. Jednalo se o jednapadesátiletého muže z Děčína. Jeho jednání bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 31.1.2013 v 00.20 hod. oznámila žena z DC2, že její syn dělá bordel a žádala o urychlený příjezd hlídky MP. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která ve třetím patře domu zjistila otevřený byt. Ve dveřích stál muž a házel po zemi vše, co měl po ruce. Na chodbě bylo utržené topné těleso a z potrubí stříkala voda. Na zákonné výzvy strážníků muž reagoval slovy: „Stejně to rozmlátim a vy se ke mně nepřibližujte“. Strážníky byl okamžitě zpacifikován a byla mu přiložena pouta. Strážníci spolu s domovníkem uzavřeli hlavní uzávěr topení. Záležitost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR.