Rubriky
Sport Zprávy

Medaile ze Zimního turnaje pro SK Judo Děčín

pepa kokrhounV sobotu 16. února si daly v Teplicích sraz severočeské judistické naděje v kategorii mláďat a mladších a starších žáků. Na kvalitně obsazený Zimní turnaj přijelo celkem 147 závodník a nechyběla ani výprava malých judistů z Děčína, kteří se dlouhodobě připravují pod vedením trenérů Jaroslavy Černé a Jana Černocha.

Reprezentanti děčínského juda se na tatami rozhodně neztratili a přivezli domů pořádnou várku cenných kovů. V kategorii mladších žáků závodníci SK Judo Děčín zcela ovládli váhu do 27 kg. Matěj Ledvinka získal zlatou medaili, Adam Střelka stříbrnou a Jakub Ledvinka bral bronz. Na místě čtvrtém se pak umístil Lukáš Vašíček.

Ve váze do 34 kg starších žáků vybojoval soustředěným výkonem bronz Josef Kokrhoun. Mezi staršími žáky se ve váze nad 73 kilogramů ze zaslouženého stříbra radoval Jakub John. Skvělým úspěchem a příslibem do budoucna je pak zlatá medaile Martina Pavlovce v kategorii mláďat ve váze do 56 kilogramů.

Trenérka Jaroslava Černá zhodnotila výkony svých svěřenců takto: „Kluci podali disciplinovaný výkon, dodrželi všechny taktické pokyny a hlavně ze sebe na tatami vydali všechno. Ty medaile získali právem a já z nich mám velikou radost.“

Trenér Jan Černoch k výsledkům Zimního turnaje podotknul: „Je to samozřejmě úspěch a zároveň příslib před vrcholy letošní sezóny, které nás teprve čekají. Potěšilo mě, že kluci jsou dobře připravení nejenom fyzicky, ale i technicky. To, že poctivě trénují, jsem samozřejmě věděl, ale jak na tom jsou skutečně, se vždycky ukáže až při závodech. Musím říci, že prvním ostrým testem v podobě teplického turnaje prošli parádně a pokud nepoleví, troufnu si tvrdit, že se letos ještě nějakých těch medailí určitě dočkáme.“

Jan Rokůsek, SK Judo Děčín