Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 13.1.2013 v čase 16:25 hodin oznámila ostraha obchodu v Děčíně 2 na ulici Kamenická, že zadržela tři nezletilé osoby, které pronesly přes pokladnu bez zaplacení zboží v hodnotě několika desítek korun. Hlídka MP na místě zjistila, že krádež mají na svědomí teprve osmileté děti. Hlídka nezletilce převezla do místa bydliště, kde je předala rodičům. Zboží bylo vráceno zpět do prodejny.

Dne 12.1.2013 v 09:50 hod. oznámil občan, že v ul. Vilsnická v DC7 se perou obyvatelé jednoho bytu. Hlídka MP na místě kontaktovala třiatřicetiletou ženu a o sedm let mladšího muže, kteří uvedli, že se vzájemně napadli. Zraněn nikdo nebyl a přivolání Policie ČR dotyční odmítli. Hlídka přestupek spočívající v narušování občanského soužití vyřešila uložením blokových pokut.

Dne 11.1.2011 v 11.00 hod. oznámil občan z DC1, že vidí dva muže s kočárkem, na němž vezou železné trubky. Na místo byla vyslána hlídka MP, která u sběrných surovin kontaktovala dvaadvacetiletého a dvaatřicetiletého muže. Muži hlídce nemohli prokázat původ železného materiálu, proto byla na místo přivolaná hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 10.1.2013 v 10.00 hod. oznámil muž z DC1, že v Zámecké ulici v jednom z opuštěných domů zase někdo krade železo, je slyšet velký rachot někde u půdy. Na místo byla vyslána hlídka MP, která v domě přistihla devětačtyřicetiletého a devětatřicetiletého muže z Děčína. Oba tvrdili, že mají s majitelkou domu domluveno, že opraví střechu. Protože toto nemohli prokázat, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si vše převzala k dalšímu řízení. O cca dvě hodiny později si hlídka MP všimla uvedených mužů, kteří nesli něco zabalené do sběrny železa v DC3. Následně bylo zjištěno, že se jedná o 19 kg měděných trubek. Muži uvedli, že měď pochází z domu ze Zámecké ulice. U muže v batohu navíc hlídka objevila páčidlo a pilku na železo. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření.

Dne 10.1.2013 v 17.50 hod. oznámila ostraha obchodního domu v DC4, že před obchodem se zdržují nějací bezdomovci, popíjejí alkohol a na napomenutí nedbají. Na místo byla vyslána hlídka MP, která přistihla na místě čtyři osoby, z nichž dvě pily alkohol. Přestupek s nimi hlídka vyřešila uložením blokových pokut a všechny z místa vykázala.

Dne 9.1.2013 v 18.19 hod. oznámil občan, že u bočního vchodu prodejny v DC4 leží na zemi muž. Jestli je opilý, zraněný nebo zfetovaný, oznamovatel nevěděl. Na místo byla vyslána hlídka MP, která muže zvedla a zjistila, že je pod vlivem alkoholu. Dotyčný neměl viditelné zranění a lékařské ošetření či jinou pomoc od hlídky MP odmítl. Hlídka po kontrole totožnosti dohlédla na jeho odchod do místa bydliště.

Zdroj: MP Děčín