Rubriky
Sport Zprávy

Malé NAGANO pro mladší dorost

male naganoTuto sobotu hostil děčínský mladší dorost tým ústeckých lvů, kteří dominují soutěži a jejich jasným cílem je návrat do dorostenecké extraligy , ze které v loňské sozoně vypadli. HC Děčín dostal v prvním kole v Ústí nad Labem výprask 11-0 a tak bylo potřeba hráče připravit tak, aby se něco podobného neopakovalo. Průběh celého utkání byl velice vyrovnaný a po druhé třetině byl na ukazateli stav 2-2. Ve třetí části se pak domácím povedlo během chvíle odskočit na 4-2, ale totéž se podařilo hostujícímu týmu, který otočil na 4-5. Domácí hráči ale nesložili zbraně a ukázali, že umí v pravou chvíli zabojovat a nehodlají soupeři nic odevzdat. Ještě půl minuty před koncem jsme prohrávali o gól jenže při power play se děčíňákům podařilo srovnat na 5-5 a vypadalo to, že budou následovat samostatné nájezdy. S tím se ale naši kluci asi nechtěli smířit a 6 vteřin před závěrečnou sirénou rozhodl Dan Barták o tom, že budeme zatím jediným týmem, který v letošní sezoně porazil v regulerní hrací době Ústecké lvy.
„Nijak zvlášť jsme se na favorita nepřipravovali. Věnovali jsme se tomu prakticky jen jeden trénink a před utkáním jsme klukům zopakovali co je třeba dodržovat, aby se neopakoval debakl z prvního kola. Řekli jsme jim, že Ústí asi nebudeme porážet, ale že porazit je můžeme. Povedlo se to a myslíme, že si dnešek všichni náramně užili. Je moc důležité, že hráči zažijí takovéto zápasy. Získávají tím neocenitelné zkušenosti, které jinak ani získat nejdou. Všichni zaslouží pochvalu !“ prohlásila děčínská střídačka.
Je třeba říct, že zápas měl svoji kvalitu díky výbornému týmu soupeře, který právem okupuje první příčku tabulky, ale samozřejmě také díky obrovskému nasazení domácích, kteří do toho dali srdíčko.
Všem co nás přišli podpořit ještě jednou děkujeme.
Tým mladšího dorostu HC Děčín
Sestava HC Děčín v utkání :
Havlík Šimon – Kvaček Martin, Michajličenko Petr, Horčička Dominik, Boudný Milan, Pulda Martin, Havlík Dominik, Barták Dan-Techl Dominik-Žďánský Martin, Zábranský Lukáš-Růžička Ondra-Trmal Vojta, Křepelka Tomáš-Brňák Marek-Osmani Florián, náhradníci : Světelský Tomáš, Zelinger Filip, Zyka Ondra. Trenéři : Havlík Aleš, Michálek David. Vedoucí týmu : Michajličenko Petr
Zdroj/foto: HC Děčín