Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Kobru nestačil, ta si z jeho ledu odváží všechny tři body

kobraK prvnímu utkání v novém roce nastoupili děčínští hokejisté v neděli 13.1.2013, kdy se střetli s předposlední Kobrou Praha. Ta ale na ledě Děčína podala velmi dobrý výkon a sebrala Děčínu všechny tři body.

Úvod utkání přinesl šance na obou stranách. Nejprve ujel osamocený Růžek, ale s jeho blafákem si dokázal Kocian v brance hostí poradit. Poté to zkoušel Strnad střelou od kruhů, avšak i on si na Lavingera nepřišel. První branka padla až ve 12. minutě. To JAN POHL svou nenápadnou střelou v blízkosti Lavingera dokázal otevřít účet nedělního zápasu a hosté vedli o jednu branku – 0:1. O dvě minuty později ale dokázala jít Kobra do dvoubrankového vedení zásluhou střelce první branky, tedy JANA POHLA, jenž ujel podél mantinelu a střelou z úhlu vymetl v domácí brance všechny pavučiny – 0:2. Od té doby bylo hostů plné kluziště a domácím se nedařil přechod do útočného pásma. Hosté totiž dobře bránili už ve středním pásmu. V čase 17:55 byl ale vyloučen hráč Kobry a Medvědům se tak naskytla výhoda přesilové hry. Ta trvala pouhých 11 vteřin, neboť MICHAL OLIVERIUS dostal po vyhrané buly přesný pas od svého spoluhráče a snížil na rozdíl jediné branky – 1:2. Od vstřeleného gólu uběhlo jen 24 sekund a Děčín opět úřadoval. Hned po vhazování se puku zhostil MARTIN BARÁNEK a vydal se do úniku, kde nekopromisní střelou překonal Kociana a rázem bylo vyrovnáno – 2:2. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, ale rozhodně lépe Děčínu, jenž dokázal dvoubrankové manko smazat.

Hned na začátku druhého dějství dostal Vávra puk za záda Kociana a on i jeho spoluhráči se už radovali ze vstřeleného gólu. Bohužel ale puk nebyl celým objemem za brankovou čárou a rozhodčí tak branku neuznal. Poté na Kociana vyslal nebezpečnou střelu Pořický, brankář Kobry proti němu ale uspěl. Ve 27. minutě měli domácí výhodu dvojnásobné přesilové hry. V té se proti Baránkově prudké střele vyznamenal efektním semaforem Kocian. Hosté pak ale do větší šance Děčín nepustili a oslabení ubránili. Ve 30. minutě se snažil Jakeš překvapit Lavingera nenápadnou střelou zpoza branky, ale Lavinger se dokázal včas přesunout a puk schoval ve své lapačce. V závěru třetiny hrála Kobra přesilovou hru a dostala Děčín pod tlak. Toho využil už v době, kdy hráli domácí v plném počtu, TOMÁŠ KOUŘIL, který v čase 39:17 přetavil tlak svého celku ve vedoucí branku, když se ve skrumáži před Lavingerem nejlépe zorientoval a brankou do šatny poslal svůj tým do vedení – 2:3.

V úvodu třetí třetiny hráli Medvědi přesilovou hru a Vávra v ní neuspěl proti Kocianovi, který vyrazil puk jen před sebe. Následná dorážka stejného hráče skončila opět u brankáře Kobry. Poté pálil od modré čáry Grin a jeho střelu tečoval Vacek, ale ani tato nebezpečná situace brankou neskončila. Děčínští se urputně snažili o vyrovnání, ale jejich snaha ovoce nepřinášela. Naopak v 50. minutě úřadovali hosté, kteří vyhráli buly v pásmu Děčína a MARTIN PARIS dostal puk za záda domácího brankáře – 2:4. Poté byl vyloučen Pořický a Kobra okamžitě vyloučení děčínského útočníka potrestala pátou brankou. JIŘÍ JAKEŠ nedal zblízka Lavingerovi vůbec žádnou šanci – 2:5 a takřka rozhodl o osudu utkání. 28 vteřin před koncem třetí třetiny se ještě trefil JINDŘICH RŮŽEK a upravil tak stav na konečných 3:5. Děčín i přes domácí prohru zůstává na druhém místě tabulky za Táborem, ale má ještě jedno utkání k dobru díky odloženému zápasu s Bílinou.

HC Děčín – HC Kobra Praha 3:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Oliverius (Hříbal, Vávra), 19. Baránek (Pořický, Filipovský), 60. Růžek (Oliverius) – 12. Pohl (Kocman), 15. Pohl (Kocman, Jakeš), 40. Kouřil (Žáček, Strnad), 50. Paris (Jakeš), 52. Jakeš (Kocman)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Molnár, Zahradník, Dvořák, Vávra, Oliverius, Hošek, Pořický, Baránek, Vacek, Racek, Růžek, Chládek, Řídel, Šetka, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín