Rubriky
Sport Zprávy

V souboji o první místo v tabulce byl úspěšnější Děčín

taborSouboj o čelo druholigové tabulky svedly týmy HC Děčín a HC Tábor. Děčín dokázal otočit ve třetí třetině nepříznivý stav a s Táborem bral všechny tři body. Díky tomu se vyhoupl zpět na první místo v tabulce. Utkání bylo z obou stran útočné, oba celky ukázaly, že patří ve druhé lize k tomu nejlepšímu.

Zápas začal útočně už od úvodního vhazování. Hosté se okamžitě po buly hnali do útoku, ale v pásmu Děčína je o puk obrala pozorná obrana Medvědů. Poté musel ukázat svůj um Lavinger, který vychytal šanci Hájka. Na druhé straně to zkoušel Vacek s Baránkem, jenž se dostali do úniku dva na jednoho, ale posledně jmenovanému střela nesedla, a puk tak skončil jen v náruči Klestila. V 7. minutě zaměstnala střela Pořického hostujícího brankáře, který puk vyrazil před sebe. Následnou dorážku Racka už ale raději Klestil ukryl ve své náruči. V 11. minutě číhal Vacek před modrou čárou na přihrávku a dočkal se. Puk okamžitě poslal na volného Baránka, jenž vyzkoušel propagační střelou pozornost Klestila. Ve 12. minutě ujel Šulčík sám na Lavingera, ale tváří v tvář brankáři Děčína neuspěl, neboť si s jeho blafákem Lavinger dokázal poradit. V závěru první třetiny to ještě zkoušeli hosté, ale opět byli neúspěšní. První třetna tak skončila bez branek a vynikali v ní zejména oba brankáři.

Ve 22. minutě druhé třetiny pochytil čtyři nebezpečné střely útočníků Děčína Klestil a skóre se tedy opět neměnilo. Poté byly k vidění dvě velké šance na obou stranách, oba gólmani ale znovu ukázali, že byli v neděli na ledě velmi důležitým článkem. Skóre utkání se měnilo až v čase 24:41. To JAKUB POŘICKÝ nahodil na Klestila střelu vzduchem a ta i s nešťastným přispěním jinak vyníkajícího Klestila skončila za jeho zády – 1:0. Jenže vedení Děčínu vydrželo jen do 29. minuty. Hosté totiž dokázali využít přesilovou hru. DAVID NEDOROST střelou po ledě překonal Lavingera a stav byl opět nerozhodný – 1:1.O 5 minut později střelu Růžka tečoval Drnec a puk jen prosvištěl brankovištěm hostí. Z druhé strany se pokoušel ujet Šulčík podél mantinelu, ale žádné překvapení v podobě střely z úhlu Lavinger nedopustil. V závěru druhé třetiny hráli hosté v šesti, a tak měli domácí možnost přesilové hry. Tu se jim ale využít nepodařlo, a tak se podruhé do kabin šlo za nerozhodného stavu.

Skóre se opět měnilo ve 46. minutě třetí třetiny. Hosté využili další přesilovou hru. Z prostoru mezi kruhy prostřelil betony Lavingera DAVID NEDOROST a díky jeho trefě se hosté ujmuli vedení, když otočili stav utkání ve svůj prospěch – 1:2. V tu chvíli hosté ožili a průchod do útočného pásma pro ně byl o to jednodušší. Jenže Děčín zbraně nesložil a i jemu se podařilo vytvořit si slibné šance. V 50. minutě Děčín v pásmu hostí operoval dlouhou dobu, až se dočkal vyrovnání. LUKÁŠ ZIKA z těsné blízkosti nedal Klestilovy vůbec žádnou šanci a v jeho brance vymetl všechny pavučiny – 2:2. Následný tlak Děčína dokázal MICHAL OLIVERIUS přetavit ve třetí branku svého celku. Našel totiž skulinku v brance Klestila a přízemní střelou ho překonal – 3:2. Později se ukázalo, že jeho branka byla vítězná. Hosté se v samotném závěru mohutně vrhli do útoku a pokusili se i o powerplay, ale nebylo jim to nic platné. Děčínští se tlaku ubránili a své těsné vedení si pohlídali. V posledním utkání před svými diváky v roce 2012 se tak radovali ze zisku důležitých tří bodů.

HC Děčín – HC Tábor 3:2 (0:0;1:1;2:1)
Branky a nahrávky: 25. Pořický, 50. Zika (Oliverius), 54. Oliverius (Zika, Hříbal) – 29. Nedorost (Havran, Kellner), 46. Nedorost (Matušík)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Petrásek) – Grin, Stezka, Filipovský, Hříbal, Kaltenböck, Zahradník, Dvořák – Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Vacek, Racek, Baránek, Šetka, Drnec, Kopas

 

Vendula Zdražilová, HC Děčín