Rubriky
Sport Zprávy

Mikulášský turnaj 3. tříd

hokej žáciO víkendu z 8. na 9. prosince se uskutečnil dvoudenní mikulášský turnaj minihokeje 3. tříd v Chomutově, na který byl náš celek mladých medvědů pozván místním pořadatelem. Kluci se tak ocitli na turnaji zvučných extraligových celků, jako byl domácí Chomutov, Karlovy Vary, Slavia Praha, Litvínov, České Budějovice, Liberec a neextraligového, ale přesto velmi dobře hrajícího celku z pražských Letňan. Všechna družstva přivezla 2 týmy, které byly rozděleny dle výkonnosti a tak mohlo své síly změřit na ledovém kolbišti přes 200 mladých hokejových nadějí. Systém turnaje byl nastavený tak, že na každém výsledku z každého utkání záleželo a tak slabší mohli pomoci v konečném postavení silnějším a naopak.

Děčané se ve skupině potkali ve svém úvodním utkání s budoucím druhým celkem – pražskou Slavií. Obě utkání byla velmi vyrovnaná a o vítězi se rozhodovalo až v posledních okamžicích utkání. A tým podlehl v boji těsně 9:10, kdežto B tým vyhrál 9:6. Z toho duelu si tedy oba celky odnesly shodný počet bodů do tabulky. Ve druhém utkání nastoupili naši hráči k měření sil s celkem z Karlových Varů. Dle výsledků to vypadalo na snadná utkání jak pro jednu, tak druhou stranu, avšak realita byla trochu jiná. V měření sil A týmů vyhráli děčínští borci poměrem 15:4, kdy v utkání vyšlo vše, na co jsme sáhli. Naopak v duelu B týmů vyhráli karlovarští 10:3, kdy děčínské střelce vymazal ze hřiště výborně chytající brankář Karlových Varů. Utkání na obou stranách však mělo spád a nejednalo se o lehké bitvy. V posledním utkání ve skupině na nás čekal domácí Chomutov. Věděli jsme, že ziskem tří bodů bychom bojovali o účast ve finále turnaje, avšak sportovní bůh nám zřejmě nebyl nakloněn. V duelu A týmů prohráli děčínští bojovníci 8:6, kdy se jednalo opět o nervy drásající utkání až do samotného závěru. V souboji B týmu se podařilo děčínským vybojovat cenný skalp výhrou 5:3 nad domácím celkem. Celkový počet získaných bodů určil o 1 bod konečné 3. místo ve skupině a tím pádem boj o konečné 5. – 6. místo na turnaji. Nutno však podotknout, že všechna utkání ve skupině patřila k utkáním té nejvyšší kvality, která jsme v této sezoně prozatím odehráli. Bojovnost, medvědí srdce a odhodlání uspět nešlo vytknout žádnému děčínskému hráči.

Po základní skupině jsme jen do druhého dne museli čekat na svého soupeře. Ve hře byly týmy Českých Budějovic a Litvínova. Tajné přání trenérů se vyplnilo a tak se v neděli utkali děčínští bruslaři s celkem, se kterým se opět v sezoně nemají moc možností konfrontovat. Jednalo se o tým z Českých Budějovic. V obou utkáních jasně dominovali děčínští hráči a poměrně snadno si výhrou 10:5 a 8:4 zajistili konečné 5. místo.

Díky tomuto turnaji jsme zjistili, že se děčínský hokej nemusí bát měření sil se zvučnými týmy a snahou všech bude udržet vývoj našich hokejových nadějí v tomto směru až do vyšších věkových kategorií. Plánem na Vánoce je i domácí turnaj konaný 27. 12. 2012 na děčínském zimním stadionu, ve kterém se opět utkáme s týmy, se kterými se letos tolik nepotkáváme, a všichni příznivci tohoto úžasného sportu jsou do našeho sportovního stánku zváni.

Konečné pořadí turnaje:
1. Liberec
2. Slavia Praha
3. Chomutov
4. Letňany
5. Děčín
6. České Budějovice
7. Karlovy Vary
8. Litvínov

Autor: Mgr. Ondřej Michálek
Zdroj/foto: HC Děčín