Rubriky
Sport Zprávy

Dva prestižní tituly pro SK JUDO Děčín

judistarokuJako každoročně tak i letos Český svaz juda uspořádal sportovní anketu Judista roku a zástupci SK Judo Děčín zabodovali hned ve dvou vyhlašovaných kategoriích.

Judistkou roku 2012 v kategorii Masters se stala letošní úřadující mistryně republiky, Evropy a světa Lenka Königová, která tuto sportovní anketu vyhrála už poněkolikáté. Ke svému ocenění podotkla: „Mám z toho velkou radost a vážím si toho. Letos se mi na velkých turnajích dařilo a to, že jsem se stala Judistkou roku, můj dobrý pocit ze sezony jenom umocnilo.“

SK Judo Děčín získal i titul Klub roku v kategorii mladších žáků. Děčínské žákovské judo má dlouholetou tradici a vynikající zvuk. Titul Klub roku v Praze při slavnostním ceremoniálu přebírali trenéři závodní skupiny mladších žáků Jaroslava Černá a Jan Černoch.

„Beru to jako ocenění práce, kterou tady s dětmi děláme a mám z toho samozřejmě velkou radost“, okomentoval prestižní titul trenér Jan Černoch.

Trenérka Jaroslava Černá zisk titulu Klub roku vidí takto: „Kluci na sobě tvrdě pracovali, měli vynikající sezonu, což potvrdil mimo jiné i medailový zisk na žákovském mistrovství republiky a tohle ocenění je pro mě na závěr roku taková příjemná třešnička na dortu. Těší mě to a jsem ráda, že ta všechna dřina, kterou kluci odvedli, měla smysl. Ráda bych vyzdvihla i skvělou práci dlouholeté trenérky Marie Vršecké a také Pavla Mahna, který vede naši přípravku. Oba dva mají na zisku tohoto titulu ocenění velký podíl.“

Jan Rokůsek, SK Judo Děčín