Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Noční slavnosti v Sebnitz

Až dnešní noční oblohu zářivý měsíc opentlí, vypukne v Sebnickém údolí bujaré veselí. Sebnitz oděné do slavnostního hávu nasvítí a otevře výlohy obchůdků a kaváren. Tradiční vůně pražených mandlí, skořice a hřebíčku navodí předvánoční náladu a ve městě zavládne sváteční atmosféra.

 Přijďte si užít dnešní páteční večer do nedaleké Sebnitz. Noční slavnosti v Sebnitz nabízejí nevšední zážitky pro celou rodinu. Bohatý pouliční program doplněný netradiční muzikou vás bude provázet na každém kroku. Nechte se zlákat místními kavárnami a stánky se svařeným vínem. Příjemné obchůdky v podloubí mají otevřeno až do pozdních nočních hodin. Pro ty nejmenší je připraven lampionový průvod a ohnivá show. Americký školní autobus bude pendlovat mezi atrakcemi na náměstí, modelovými železnicemi a muzeem historických vozidel na místním nádraží.

  • Irská kapela „Friends of Limerick“ zahraje k tanci i poslechu v Muzeu květin. Irská whisky a pivo zde poteče proudem.
  • Tóny v africkém rytmu rozezní Sam A. Jarjin z Ghany v Muzeum afrického umění.
  • Gruzínskou pohostinnost a čaj ze samovaru okusíte v jizbě „Kaukasusstube“.
  • Muzeum historických vozidel bude otevřeno na vlakovém nádraží.
  • Modelové železnice se představí u „TILLIG Modellbahnen“.
  • Stánky s pochutinami a regionálními produkty zaplní celé náměstí.

Noční nakupování zažijete v celé Sebnitz. Otevřeno a speciální nabídky mají obchodníci s regionálními potravinami, obuví, oděvy, řezníci či pekaři. Dále různé butiky, obchody se sportovním nebo dětským zbožím.

 

Praktické informace:

Začátek programu 2. 11. 2012 (pátek) v 17 hod na náměstí v Sebnitz. Za 5 eur můžete navštívit všechna muzea, neomezeně jezdit americkým busem a koňskými povozy. Na náměstí bude umožněn vstup jen pro pěší. Parkování na odstavných parkovištích. Příjezd autem: hraniční přechod Dolní Poustevna – Sebnitz / hraniční přechod Hřensko – Sebnitz 23 km. Vlak: Děčín Hl. nádraží – Bad Schandau (přestup) – Sebnitz (platí zde Elbe Labe Ticket).

 

Více informací o akci: www.sebnitz.de/museumsnacht2012

Připravil: Jiří Šťastný, certifikovaný průvodce www.ceskesvycarsko.cz