Rubriky
Sport Zprávy

Hokejová přestřelka vyzněla lépe pro Děčín

Hokejovou přestřelku, ve které padlo 9 branek, lépe zvládl Děčín a po zásluze si připisuje další tři body do tabulky. V tabulce si tak upevnil druhou příčku.

Hned v úvodu utkání se do útoku hnal domácí tým, když se nadvakrát překonat hostujícího brankáře pokoušel Zika. Na druhé straně si stejně počínali hosté, to Hudíček donutil Lavingera po jeho projektilu natáhnout své tělo, aby puk neprošel za jeho záda. Ve druhé minutě se ubránili Děčínští přesilovce Řisut a stále se čekalo na první branku zápasu. Ve 12. minutě zle dotíral před Lavingerem Záleský, ale ani jemu se nepodařilo skórovat. Pět minut před koncem prvního dějství měli domácí možnost přesilové hry. Vávra objel branku a zkoušel překvapit Schwambergera v brance, leč marně. A ani poté, kdy v pádu minul jeho odkrytou klec. Podařilo se to až v čase 15:32. Obránce Grin z těsné blízkosti dokázal překonat brankáře hostí a otevřel tak účet nedělního utkání – 1:0. Branka děčínské borce doslova nakopla a hosté měli v tu chvíli co dělat, aby neinkasovali podruhé. V závěru to ještě zkoušel Drnec, ale na Schwambergera nevyzrál.

Ve 21. minutě mohl navýšit děčínské vedení Zika, ale jeho šanci tváří v tvář Schwambergerovi posledně jmenovaný zlikvidoval. Ve 23. minutě bylo ale vyrovnáno. I hosté využili svou početní výhodu a Hudíček po skvělé přihrávce od svého spoluhráče neměl problém zavěsit do odkryté klece domácích – 1:1. Ve 28. minutě zívala před Medvědy prázdná klec, ale ani jednomu hráči se nepodařilo puk dopravit do branky, protože hostující obrana zasáhla včas a puk uklidila do bezpečí. Ale o půl minuty později už se to podařilo. Vávra dobře viděl rozjetého Ziku a v tandemu na něho vyslal přesnou přihrávku. Zika jeho nabídky využil a v brance Řisut doslova vymetl všechny pavučiny – 2:1. Ve 32. minutě utekl Děčín Řisutům díky dvěma velmi rychým brankám na třígólový rozdíl. Nejprve si předchozí akci zopakovali Vávra se Zikou – 3:1 a ihned po buly je napodobil Grin, jenž vsítil svou druhou branku v utkání – 4:1. Vypadalo to, že Děčínští již druhou třetinu v pohodě dohrají, ale opak byl pravdou. Hosté nejprve v čase 34:55 dokázali Krpatou snížit na rozdíl dvou branek – 4:2 a pouhých 14 vteřin po druhé brance inkasoval Děčín potřetí. Babický vykřesal pro svůj tým jiskřičku naděje – 4:3. Do konce druhé třetiny se již nic nestalo a oba celky odcházely do kabin s vědomím, že hra je naprosto otevřená a ani jedno mužstvo nečeká nic lehkého.

Ve 45. minutě se ve dvou dobrých šancích ocitl Baránek, který svým pohybem dokázal málem překonat Schwambergera. O tři minuty později mohl na druhé straně udeřit Kraus, jeho úmysl ale vystihla obrana Děčína a hráči se mohli vydat do následného protiútoku. To se také podařilo, Oliverius vyslal Vávru do sóla takřka přes celé kluziště a šikovný útočník se blafákem dokázal prosadit a nedal Schwambergerovi vůbec žádnou šanci – 5:3. V 51. minutě to byla znovu Zikova formace, která nebezpečně dotírala před hostující brankou, ale Schwamberger byl pozorný. Ale o minutu později se již hráči Děčína opět radovali. Drnec dokázal zužitkovat krásnou přihrávku od Filipovského a dal Řisutům další zářez v podobě šesté branky – 6:3. Děčínští si své vedení dokázali uhlídat a hosty do vážnějších šancí nepouštěli, naopak to byli oni, kteří mohli přidat další branky. Děčínští tak dokázali oplatit Řisutům prohru z prvního vzájemného měření sil a zůstanou tak na druhém místě druholigové tabulky.

HC Děčín – HC Řisuty 6:3 (1:0;3:3;2:0)
Branky a nahrávky: 16. Grin (Oliverius, Vávra), 29. Zika (Vávra, Oliverius), 32. Zika (Vávra , Oliverius), 32. Grin (Hříbal), 49. Vávra (Oliverius, Zika), 52. Drnec (Filipovský) – 23. Hudíček (Kraus), 35. Krpata (Hudíček), 36. Babický (Veselý)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Sádovský, Stezka, Hříbal, Grin, Molnár, Novotný, Nikl, Dvořák, Vávra, Oliverius, Zika, Filipovský, Baránek, Drnec, Šetka, Racek, Vacek, Kopas, Řídel

Vendula Zdražilová, HC Děčín