Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil Klatovy i podruhé a vrátil se na čelo tabulky

Hokejisté Děčína dokázali porazit i podruhé Klatovy a vrátili se opět do čela druholigové tabulky.
Děčínští vlétli do utkání jako uragán, už po patnácti odehraných vteřinách se pokusil ohrozit hostujícího brankáře Zika, jeho střela ale skončila v Pravdově náruči. Na druhé straně si stejně počínali hosté, když Vondryska neuspěl tváří v tvář Lavingerovi. V 5. minutě hráli hosté přesilovou hru, která trvala jen 16 sekund. Klatovští ji totiž dokázali bleskově využít Pavlisem a ujali se vedení v zápase – 0:1. Jenže se neradovali příliš dlouho. Po minutě totiž bylo vyrovnáno. To Vávra nedal Pravdovi zblízka vůbec žádnou šanci a vyrovnal – 1:1. V 8. minutě se Vacek proháčkoval až k Pravdovi, ale nedokázal ho překvapit. Na druhé straně si stejně počínal Mrázek, se kterým si Lavinger také poradil. V čase 9:52 se úplně sám rozjel Oliverius až do těsné blízkosti hostující branky a byl faulován. Rozhodčí tedy nařídil trestné střílení, které Oliverius dokázal blafákem proměnit a Děčín poprvé v utkání vedl – 2:1. Ve 14. minutě se ale to samé odehrálo na straně hostí. Taktéž po jejich jasné střelecké příležitosti bylo nařízeno trestné střílení. A protože byl Vondryska taktéž úspěšný jako jeho protihráč, bylo vyrovnáno – 2:2. V samotném závěru první třetiny se do šancí dostali domácí i hosté, ale ukazatel skóre se už nezměnil.

Ve 22. minutě hráli hosté přesilovou hru a byl to ale domácí celek, který se dostal do šance. Vávra projel, ač tísněn obránci hostí, až do jejich pásma. Tam ho ale o puk připravili obránci Klatov. Ve 25. minutě nechal Lavingera vyniknout Vizinger, který po jeho střele ukázal efektní semafor. Ve 28. minutě projel celým kluzištěm Růžek, střela mu ale nesedla a Pravda neměl problém ukrýt puk do své lapačky. Když už to vypadalo, že druhá třetina skončí bez vstřelené branky, udeřili domácí. V čase 38:34 využil přesilovou hru Děčína Grin, jenž vypálil od modré čáry a v brance Klatov doslova vymetl všechny pavučiny – 3:2. Podruhé do kabin se šlo tedy rozhodně lépe celku Děčína, kterému se podařilo jít do vedení.

Ve 43. minutě třetí třetiny byl stav opět nerozhodný. Steiner totiž využil přesilovou hru a dal svému týmu opět naději na úspěch – 3:3. Ve 49. minutě exceloval Lavinger. Jen jeho zásluhou zůstal stav na ukazateli skóre vyrovnaný, když zneškodnil tutovou šanci Klatov. V 53. minutě využili domácí další přesilovou hru Růžkem a šli opět do vedení – 4:3. Jenže radost Děčína trvala pouhých 11 vteřin. Klatovští totiž ihned po vhazovaní šli do útoku a Bastl prostřelil Lavingera – 4:4. Pomalu to vypadalo, že oba celky nerozhodný stav ubrání a dojde na prodloužení. Jenže opak byl pravdou. V 55. minutě totiž Oliverius blafákem překonal brankáře hostí, a to v přesilové hře – 5:4. V děčínské hale propukla radost nejen hráčů Děčína, ale také v hledišti. Dvě minuty před koncem třetí třetiny vychytal bravurně Lavinger Pousku a sklidil tak ovace děčínského publika. Po něm ještě Baránek orazítkoval břevno branky Klatov. 19. vteřin před koncem třetího dějství se hosté odhodlali ke hře bez brankáře, ale nebylo jim to nic platné. Děčínští si těsné vedení uhlídali a žádné drama nedopustili.

Medvědi tak dokázali Klatovy porazit i podruhé v této sezóně a sesadili je z první příčky druholigové tabulky a nyní jsou to oni, kdo se na ostatní týmy dívá z nejvyšších pater.

HC Děčín – SHC Maso Brejcha Klatovy 5:4 (2:2;1.0;2:2)
Branky a nahrávky:
 7. Vávra (Oliverius), 10. Oliverius, 39. Grin, 53. Růžek (Baránek, Drnec), 55. Oliverius (Zika) – 6. Pavlis (Mrázek , Topinka), 14. Vondryska, 43. Steiner (Topinka), 53. Bastl (Pavlis)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Stezka, Sádovský, Molnár, Hříbal, Nikl, Grin, Filipovský, Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Hošek, Chládek, Drnec, Růžek, Baránek, Šetka, Racek, Vacek, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín