Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Klášterec nestačil a z jeho ledu si odváží devítibrankový příděl

Hokejisté Děčína podlehli Klášterci na jeho ledě, když obdrželi 9 branek. Domácí si tak na svém ledě vyrobili doslova střelnici.

Hned v úvodu zápasu hráli Klášterečtí přesilovou hru, kterou dokázali bleskově využít Hofmeisterem – 1:0. A o dvě minuty už vedli o dvě branky. Kalinovič několika střelami ohrožoval branku Děčína, až z toho byla druhá branka – 2:0. Domácí měli velký tlak a v osmé minutě po jedné ze střel zazvonilo břevno hostující branky. V 11. minutě měl Děčín možnost přesilové hry, ale ve vlastním oslabení ujel klášterecký Řepík a vsítil třetí branku – 3:0 a z branky tak vyhnal Lavingera. Ve 13. minutě Děčínští snížili, Novotný vykřesal naději pro svůj tým – 3:1. Jenže v 19. minutě se Toman prosadil z nehokejové pozice, když byl v pádu a po první třetině se tak lépe šlo do kabin Klášterci, jenž vedl 4:1.

Ve druhé třetině se hosté ubránili několika oslabením a snažili se s utkáním ještě něco udělat. Domácí mírně polevili a hosté se tak dostali k několika šancím. Jenže ve 38. minutě dali domácí hostům další zásah v podobě páté branky. Salač dostal ideální přihrávku od svého spoluhráče a puk poslal takřka do odkryté klece – 5:1. Medvědi tak měli před třetí třetinou nelehký úkol, a to pokusit se o v tu chvíli nemožné, dohonit čtyřbrankové manko.

Ve 43. minutě čelil Damašek několika střelám Děčína, ale puk za svá záda nepustil. Poté se hosté opět ubránili přesilovce Klášterce a mohli opět zaútočit na Damaška. Jenže opak byl pravdou. Mála zužitkoval přesný pas od Mikloviče a přetavil ho v další branku – 6:1 a vystavil tak Medvědům stopku nadějím se zápasem něco udělat. V 55. minutě v rozmezí pouhých 16 sekund přidali domácí další dva zásahy, nejprve mířil přesně Hofmeister – 7:1 a po něm hned Řepík – 8:1. Rozjetou mašinu domácího celku zkrátka nešlo zastavit a ještě v samotném závěru upravil stav na konečných 9:1 Svoboda.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 9:1 (4:1, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 3. Hofmeister (Kalinovič, Hartman), 5. Kalinovič (Jáchym, Pozděna), 11. Řepík, 19. Toman (Kolčava), 38. Salač (Mála, Toman), 49. Mála (Miklovič), 55. Hofmeister (Kolčava, Kalinovič), 55. Řepík (Miklovič), 57. Svoboda (Štelcich) – 13. Novotný (Molnár)

Sestava HC Děčín:
Lavinger(Zámostný); Kaltenbock, Stezka, Molnár, Nikl, Dvořák, Novotný, Ticháček, Filipovský, Oliverius, Zika, Drnec, Růžek, Baránek, Vávra, Hošek, Chládek, Šetka, Racek, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín