Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Poničené stromy
Majitelka zahrádky v Doubici na Krásnolipsku se ve středu pátého září letošního roku shledala s nepříjemnou podívanou nedaleko svého domu. Nevítaný břídil postříkal okrasné stromy neznámou látkou, po které všechno uschlo. Devětadvaceti tisícová škoda přivedla zaskočenou zahradnici až ke dveřím policejní služebny, ve které vše oznámila místním mužům zákona. Poškození cizí věci šetří policisté z Krásné Lípy.

Vymyšlená loupež
VELKÝ ŠENOV – Ponejprv si s kamarádem v pondělí třetího září zakoupili v místním obchodě zlatavý mok. S tím se odebrali k Černému rybníku, kde se jím posilnili a vyrazili zpátky domů. Dvacetiletý mladík při zpáteční cestě ztratil peněženku s doklady a osobními věcmi. Policistům ovšem tvrdil, že byl napaden a okraden neznámou osobou. Jak vyplynulo z policejních protokolů, oznamovatel si vše myslel z obavy maminčina hněvu… Legenda o loupeži se rozplynula v čase.

Vyvedla ho policie
VARNSDORF – Zákon po něm natáhl ruce ! Jedna věta stačila k tomu, aby ve čtyřiačtyřicetiletém muži z Varsndrofska vyvolala touhu po odvetě. Po tom, co mu jeho družka oznámila svůj odchod, sáhl pro zbraň a s výhružkami ohrožoval všechny přítomné. Vystrašené ženě se z nebezpečné situace podařilo utéct a přivolat pomoc sto dvanáctkou. Na místa dorazili policisté z krajské zásahové jednotky, výtržníka pomocí donucovacích prostředků zadrželi aodvezli z místa události. Útočník se teď bude zpovídat ze svého nebezpečného jednání především policistům, kteří celou událost prošetřují s podezřením z přečinu nebezpečného ozbrojování a nebezpečného vyhrožování.

A jsou pryč!
VARNSDORF – Ze zahrady v Karlově ulici na Varnsdorfsku zmizeli během noci z pondělí na úterý čtvrtého září 2012 dvě sportovní bundy. Nic netušící majitelé oblečení je zanechali přes noc vyvěšené na šňůře u domu, odkud je s největší pravděpodobností odnesl nevítaný host. Po bližších okolnostech osmnácti set korunové škody pátrají místní strážci zákona.

Kuřákovo potěšení
HŘENSKO – Překvapení čekalo i na obchodníka ze Hřenska, který včera čtvrtého srpna krátce po poledni nenašel před svým obchodem odloženou krabici s kuřáckým potěšením. Kartony cigaret zřejmě skončily v rukou nového majitele, který si je odnesl bez zaplacení. Poškozenému muži zbyla jen škoda necelých devatenácti tisíc korun českých. Podezřením z krádeže se v tuto chvíli již zabývají policisté z místního obvodního oddělení.

Vstoupil bez pozvání
DĚČÍN – Zahrádkářskou kolonií na Starém městě se začátkem tohoto týdne potuloval nevítaný návštěvník, který si z jedné ze zahradních chatek odnesl pracovní nářadí za pět tisíc korun českých. Navíc si s sebou odnesl i několik rybářských prutů dosud nevyčíslené hodnoty. Podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody mají v rukou děčínští policisté v Tržní ulici.

Dokument opředený tajemstvím
DĚČÍN – U místního notáře se v pondělí odpoledne objevila listina vyvolávající nedůvěru. Dokument podporující prodej bytu je v těchto dnech již předmětem policejního vyšetřování, které by mělo odhalit či vyvrátit domněnky o její pravosti. V případě odhalení přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny nabízí viníkům trestní zákoník trest odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.

Odčerpal si naftu
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – V minulém týdnu padla za oběť neznámému výtržníkovi plná nádrž odstaveného pracovního stroje, který jeho majitel zanechal ve Starém Šachově na cyklostezce. S sebou si odčerpal dvě stě pět litrů motorové nafty, jejichž hodnota odpovídá škodě přes sedm tisíc korun českých. Okolnostmi směřující ke krádež se zabývají benešovští strážci zákona.

Odnesl si kabelku
DĚČÍN – Na dětském hřišti nedaleko Mariánské louky se v pondělí třetího srpna odpoledne zřejmě potuloval zlodějíček. Jak jinak si vysvětlit zmizení kabelky s osobními věcmi, o kterou jejich majitelka přišla na jedné z laviček děčínského parku pod Zámkem. Poškozenou ženu čeká kolotoč po úřadech, který ji už teď stál třináct set korun českých. Případ krádeže je v rukou děčínských policistů z místního obvodního oddělení.

Poškozený plynovod
DĚČÍN – Včera třetího září 2012 došlo krátce po půl jedenácté dopoledne v děčínském nákupním středisku v Obloukové ulici k evakuaci několika desítek lidí nacházejících se v blízkosti havárie. Příčinou nešťastné události bylo poškozené plynové potrubí, které prochází úpravami z důvodu výstavby protipovodňové zdi. Na místě zasahovali děčínští hasiči společně s policisty a strážníky městské policie. Bezpečnostní opatření se obešlo bez újmy na zdraví. Parkoviště i přilehlé obchody byly zhruba po dvou hodinách opět zpřístupněny. Děčínští kriminalisté včerejší událost prověřují z důvodu podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

Unikl jim plyn
RUMBURK – K úniku plynu došlo téměř ve stejnou chvíli třetího září 2012 i v Havířské ulici na Rumbursku. Pracovník obsluhující traktorový bagr zasáhl při výkopových pracích plynovodní trubku, čímž došlo k úniku plynu. V místě události zasahovali jednotky hasičského záchranného sboru i místní policisté. Pracovníci z plynáren odstraňovali poškození potrubí do odpoledních hodin. Z důvodu ochrany života bylo z místa události evakuováno šest obyvatel z přilehlého domu, kteří se do svého domova navrátili krátce před půl pátou hodinou odpoledne. Okolnosti poškození plynového potrubí mají již v tuto chvíli pod svým drobnohledem rumburští policisté z místního obvodního oddělení.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín