Rubriky
Zprávy

Hasiči se v sobotu utkají na Maxičkách

V sobotu 8. Září se uskuteční již 45. ročník hasičské soutěže v požárním útoku „O putovní pohár města Děčín. “ Na soutěž naváže seminář a workshop s ukázkou techniky profesionálních hasičů.

Soutěž pořádaná Jednotkou sboru dobrovolných hasičů Děčín XI – Horní Žleb a městem Děčín je letos součástí projektu „Spolupráce při řešení krizových situací na řece Labi v česko-saském příhraničí“ tří partnerů – města Děčín, města Bad Schandau a obce Reinhardtsdorf – Schöna – v rámci Programu Cíl 3/Ziel 3. Odpoledne na soutěž naváže seminář „Jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v českosaském příhraničí a jejich spolupráce při ochraně před povodněmi“ a o den později pak workshop „Využití techniky při zásazích jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí v česko-saském příhraničí při povodních a jiných krizových situacích na vodních tocích.“

Součástí workshopu bude také ukázka techniky profesionálních hasičů z Děčína a techniky pořízené v rámci projektu. „Výstava techniky profesionálních hasičů je pojatá jako den otevřených dveří, který se v letošním roce nemůže konat na požární stanici z důvodu stavby protipovodňových opatření,“ vysvětlil Richard Musil, vedoucí oddělení krizového řízení. Hasičskou technika bude k vidění v neděli 9. září v ulici v Polabí.

Zdroj: Magistrát města Děčín

 

Den otevřených dveří stanic Územního odboru Děčín
Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje pořádá den otevřených dveří stanic Územního odboru Děčín. Akce proběhnou tuto sobotu 8. září, od 10 do 14 hodin. Návštěvníci si mohou prohlédnout moderní hasičskou techniku, výstroj, výzbroj a zázemí profesionálních hasičů ve Varnsdorfu, Šluknově a v České Kamenici. Kdo chce vidět hasiče v akci, může přijet v sobotu na děčínské Maxičky, kde se koná hasičská soutěž O putovní pohár města Děčína. V neděli 9.9. pak bude provedena ukázka hasičské techniky v ulici V Polabí v Děčíně.

por. Ing. Lukáš Marvan
komisař
tiskový mluvčí
Hasičského záchranného sboru
Ústeckého kraje