Rubriky
Zprávy

V domově důchodců se konal turnaj v petanque

Město Děčín a Severočeské vodovody a kanalizace a. s. a již po třetí pořádaly Děčínský turnaj v petanque pro seniory. Turnaje se zúčastnila družstva seniorů z Chomutova, České Lípy a z Děčína. Se seniory si přišli zahrát také představitelé města a vedení SčVK, příjemný den zpestřily i jiné sportovní disciplíny jako jsou šipky a stolní hry.

Nadační fond Veolia přistoupil k výstavbě hřišť pro pétanque v rámci sociálního projektu pro aktivní seniory. Jedná se o tak zvanou hru bez hranic, která dokáže prolomit mezigenerační bariéry. Hru mohou hrát malé děti, ale i senioři. Hráči nejsou omezováni fyzickou zdatností, takže si hru užívají i vozíčkáři. Hra, která k nám do Čech byla přenesena z Francie, navozuje úsměv na tváři.

Společnost SčVK ve spolupráci s Nadačním fondem Veolia Voda pomohla vybudovat pétanqueová hřiště již v řadě měst. Zahrát pétanque na hřištích zbudovaných v rámci sociálního projektu si bez problémů mohou v Liberci, Mostě, Teplicích, Lounech, Litvínově, Meziboří, Kadani, v Děčíně a severočeské Bílině.

Zdroj: Magistrát města Děčín