Rubriky
Zprávy

Pochod na podporu zápisu Českosaského Švýcarska na seznam UNESCO

Českosaské Švýcarsko, jedna z nejcennějších přírodních oblastí Evropy, usiluje o zápis na seznam Světového přírodního dědictví UNESCO. Už několik let probíhají jednání a diskuze na české i saské straně, za účasti odborníků i politiků, starostů a představitelů různých zájmových spolků. Přesto, že česká i saská vláda vyjadřují zápisu podporu, celá tato procedura je dlouhodobým a složitým, zejména administrativním procesem.

„Pokud by vše klaplo, byl by to první zápis na seznamu Světového přírodního dědictví UNESCO v České republice! A která jiná krajina si to zaslouží více než Českosaské Švýcarsko s nádhernou a jedinečnou Pravčickou bránou?,“ říká o projektu radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj Radek Vonka.

Chcete podpořit zápis tajemné krajiny Českosaského Švýcarska s jedinečnou přírodní památkou Pravčickou bránou na prestižní Seznam světového dědictví UNESCO i Vy ? Pojďte s námi v sobotu 15. září.

Hlavními organizátory jsou Správa Národního parku České Švýcarsko, České Švýcarsko o.p.s. a SPA-AG Euroregion Elbe-Labe.

Připojte se také Vy! Sraz je v 9:45 v Bad Schandau na náměstí před kostelem, odkud vyrážíme pěšky ke stanici tramvaje Bad Schandau, Stadtpark, tou pojedeme na konečnou stanici Beuthenfall, a dále pěšky ke skalní bráně Kuhstall. Jízdné tramvají 4 EUR.

Skalní brána Kuhstall patří k nejkrásnějším v Českosaském Švýcarsku, v jejím okolí je řada vyhlídek. Cesta od Beuthenfallu je dlouhá cca 2,5 km v jednom směru.

Zdroj: České Švýcarsko o.p.s.