Rubriky
Kultura Turistické cíle Zprávy

Cesta z města 2012 – hudebně kulturní festival

Již potřetí se letos v poslední prázdninový víkend rozezní hudbení scény na festivalu Cesta z města ve Vysoké Lípě. Těšit se tak lze například na kapely BLUE EFFECT včele s Radimem Hladíkem, SUNSHINE, The PROSTITUTES a také místní jako POODA, DACADESH, nebo DCGROUND a další dle programu.

V letošním roce se organizační tým stejnojmenného občanského sdružení rozhodl uskutečnit dlouho připravované rozšíření na akci kulturní, a proto bude prostor festivalu rozšířen i o foto výstavu a průběžné foto přednášky (worshopy) pozvaných známých fotografů, jako je Jirka Urban, Filip Molčan, Jan Hrbáček a další. Tato akce je dopředu provázena i fotografickou soutěží na téma “Hudba”, jejíž přesné podmínky naleznete i na stránkách festivalu.

Jelikož je festival v podstatě takovým malým rozloučením s prázdninami, nezapomíná se i na nejmenší s dětským divadelním představením. Zároveň jsou také připraveny hudební dílny pro nejmenší, kde se v menších skupinkách budou moci seznámit se hrou na kytaru, bicí a případně další nástroje.

Hlavní festivalová scéna se koná 1.9. od 14.00 hod, avšak den lze příjemně strávit dopolední návštěvou Dolského mlýna a okolí, kde se pořádá …. (teď nevím přesně název) .. a po dobrém obědě je tak dále možnost volně pokračovat právě na festivalovém dění.
Shodou okolností se sdružení pro letošní rok rozhodlo věnovat z každého vstupu 10,- Kč na podporu zachování a konzervace Dolského mlýna. Pozvání na festival přijala mimo jiné i paní Natálie Belisová která, jakožto velký znalec a autor nově vyšlé knihy o tomto mlýnu, přislíbila trochu povídání o tomto nádherném koutu u řeky Kamenice.

Více o organizaci a programu naleznete na stránkách sdružení www.cestazmesta.org

Zdroj: redakční pošta