Rubriky
Turisti Zprávy

Slavnosti páry Weisseritztalbahn

Vypravte se o víkendu 14. – 15. července 2012 na 4. Slavnosti úzkorozchodné parní železnice Weisseritztalbahn nedaleko Drážďan v údolí říčky Weisseritz.

Bude to veliká sláva. Znenadání se ocitnete v době páry a nablýskaných vagónků. Na historické úzkorozchodné trati se bude parádit a odfrkovat 44 parních lokomotiv. Víkendový program zahajuje v sobotu v 10:30 hodin na nádraží Freital Hainsberg děčínská kapela Old Boys. V každé ze sedmi „vyšňořených“ železničních stanic je bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Na konečné stanici v Dippoldiswalde, pak v místním muzeu zajímavý svět modelových železnic. Zkrátka ideální výlet pro celou rodinu.

Víte, že: Děti do 14 let v doprovodu dospělého jedou zdarma?

Praktické informace:
Stylový a nejjednodušší příjezd je vlakem s jízdenkou Elbe Labe Ticket, která platí pro 5 osob/ 400Kč nebo 1 osoba/200 Kč. Odjezd Děčín Hlavní nádraží 8:40 hodin, přestup v Bad Schandau na navazující S1. V Drážďanech přestup na navazující S3, směr Freital Hainsberg. Zde v 10:19 hodin vystupujete. Za deset minut začínají na zdejším nádraží slavnosti páry… Jízdenka Elbe Labe Ticket vám platí po celý den na všechny regionální vlaky, autobusy, tramvaje a část labských přívozů. Podrobné informace získáte na: www.vvo-online.de/cs

Text: Jiří Šťastný Foto: Martin Schmidt