Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Sokolský krajský slet v Děčíně již za měsíc

Město Děčín letos zažije jedinečnou akci, která spojí pohybové nadšence z celého Ústeckého kraje. Na začátku června se všichni sjedou do ČEZ sport centra (basketbalové haly), aby společně oslavili 150 let Sokola a zároveň se připravili na XV. všesokolský slet v Praze. Přípravy na krajský slet už jsou v plném proudu.

Letošní krajský slet organizuje děčínská Sokolská župa Severočeská – Novákova. V rámci svého působení připravuje jednotlivé skladby, které může cvičit široká veřejnost. Rozdělené jsou podle věku a někdy i podle pohlaví. Diváci tak uvidí nejen děti a náctileté, ale také dospělé, seniorky či seniory. Všech 11 choreografií se představí 9. června od 14:30 hodin právě v Děčíně, kam se sjedou cvičenci i z jiných žup na území Ústeckého kraje. Pořadatelé očekávají více než tisíc účastníků.
„Věříme, že podívaná bude atraktivní i pro diváky, které tímto srdečně zveme nejen do děčínské basketbalové haly, ale také na průvod městem, který odstartuje ve 13 hodin od sochy Dr. Miroslava Tyrše na Smetanově nábřeží,“ zve starostka pořádající župy Anna Voslařová.
Trénování jednotlivých skladeb trvá již několik měsíců. Všichni se intenzivně připravují. Proto se celkem 220 cvičenců sešlo v sobotu 28. dubna v Libouchci na župním sletu, kde se odehrála generální zkouška jednotlivých choreografií. „Nejvíce cvičenek má naše župa ve skladbě pro ženy Suita, do které se jich zapojilo 54. Oblíbená je také dětská skladba Člověče nezlob se, kde se představilo 48 dětí,“ řekla náčelnice župy Dagmar Toncarová a pokračuje: „Celkem trénujeme 8 skladeb, se kterými vystoupíme nejen na krajském sletu, ale také v červenci v Praze.“ Secvičování skladeb v Libouchci si vychutnaly i zhruba dvě stovky diváků. Všechny budou k vidění v červnu v Děčíně.

Akce se koná pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a primátora města Děčína Františka Pelanta.

Kontaktní osoba: Jana Hadrovská
Sokolská župa Severočeská – Novákova Děčín
tel.: 606430285
zupa.severoceska-novakova@seznam.cz