Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Přípravy na Krajský slet v Děčíně 2012 jsou v plném proudu

Více než tisícovka cvičících se sjede v sobotu 9. června 2012 do Děčína na Krajský slet 2012, který ovládne ČEZ sport centrum (basketbalovou halu) v Maroldově ulici. Ještě než odstartuje hlavní odpolední program ve 14:30 hodin, mohou se návštěvníci zapojit do slavnostního průvodu. Ten vyjde od sochy Dr. Miroslava Tyrše na Smetanově nábřeží ve 13 hodin.

„V průvodu toho chystáme hodně. Kromě alegorického vozu, ze kterého bude hrát hudba, budou k vidění prapory jednotlivých žup a jednot v Ústeckém kraji, historické kostýmy Sokola a v čele samozřejmě nebude chybět vlajka České obce sokolské,“ prozradila starostka Sokolské župy Severočeské-Novákovy v Děčíně Anna Voslařová, která Krajský slet 2012 pořádá pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a primátora města Děčína Františka Pelanta. Slet je navíc organizován jako oslava 150 let od založení Sokola a 180 let od narození Dr. Miroslava Tyrše v Děčíně.
11 skladeb, které budou na Krajském sletu 2012 k vidění, momentálně cvičenci intenzivně trénují, aby výsledek byl nejen pro diváky co nejlepší. I proto se minulý víkend konal župní slet v Lounech, kde si účastníci jednotlivé choreografie zkoušeli. „Pro návštěvníky navíc máme další takový bonus. Kromě sokolských skladeb uvidí v basketbalové hale ještě dvě od spřátelené Asociace sportu pro všechny, která také působí v Ústeckém kraji,“ dodala náčelnice župy Dagmar Toncarová.
Každá župa se na sletu bude prezentovat svým praporem. A protože Sokolská župa Severočeská-Novákova svůj vlastní ještě nemá, rozhodla se ho pořídit. Slavnostní křest se odehraje ve čtvrtek 31. května 2012 v prostorách děčínského zámku v Tyršově rodném domku. Prapor se pak bude využívat nejen při krajském sletu, ale také při dalších akcích, které budou následovat, například na XV. všesokolském sletu v Praze na začátku července.

Kontaktní osoba:
Jana Hadrovská, Sokolská župa Severočeská – Novákova Děčín
tel. 606 430 285
zupa.severoceska-novakova@seznam.cz