Rubriky
Sport Zprávy

Děčín smetl Milevsko rozdílem třídy a postupuje do semifinále

Hokejisté Děčína vedli s Milevskem na zápasy 2:1 a v pátek 24. 2. 2012 mohli rozhodnout o svém postupu mezi čtyři nejlepší celky druhé hokejové ligy. Poslední krok bývá vždy nejtěžší, a tak bylo jasné, že nepůjde o lehký zápas. Ale kdo nepřišel do hlediště zimního stadionu v Děčíně, může jen litovat. Děčínští totiž Milevsko smetli doslova rozdílem třídy, když zvítězili o neuvěřitelných dvanáct branek a děčínskému divákovi udělali velkou radost. Po skončení zápasu už mohli společně s hráči slavit postup a nechybělo ani tradiční kolečko kolem mantinelů a skákání rybiček. Nutno ještě vyzdvihnout návštěvu v hledišti, která rozhodně byla tou nejvyšší v letošní sezóně.

Úvod zápasu ale takovému debaklu vůbec nenasvědčoval. Hosté začali útočně, v prvních minutách hry si vypracovali několik šancí, ale proti Lavingerovi byli neúspěšní. V páté minutě se vyznamenal Knap, když pokryl nebezpečnou střelu Baránka. V 9. minutě pálil Urbanec, ale i ten byl neúspěšný. O dvě minuty později hráli domácí přesilovou hru a tu bleskově dokázali využít Oliveriusem, pro něhož nebyl problém zasunout odražený puk do takřka odkryté branky – 1:0. V čase 15:33 se dokázal uvolnit Rudovský a blafákem překonal Knapa – 2:0. Šest vteřin před koncem prvního dějství se v děčínském pásmu uhnízdili hosté a roztočili doslova kolotoč před Lavingerem. Ten ale společně s pozornou obranou gólu zabránil, a tak se šlo poprvé do kabin určitě lépe domácímu týmu. Nikdo v tu dobu rozhodně nečekal, že zápas nakonec bude tak jednoznačný, neboť hosté hráli dobře a snažili se o snížení stavu skóre.

Ve 22. minutě druhé třetiny se prosadil v přesilové hře Filipovský, jenž zblízka propálil Knapa – 3:0. Poté zahrozil nadvakrát Urbanec, který měl snahu prostřelit domácího brankáře, ale ten se prostě nedal. Ve 29. minutě dal Děčín během třinácti sekund dvě branky a prakticky bylo rozhodnuto. Nejprve se trefil Růžek – 4:0 a poté ihned po buly Zika – 5:0. Ve 33. minutě se hosté konečně dočkali, to Urbanec z úhlu našel skulinku mezi lapačkou Lavingera a levou tyčkou a dal tak hostům naději pokusit se ještě s utkáním něco udělat – 5:1. Jenomže jejich radost z gólu dlouho netrvala. Ihned po buly se k puku dostal Racek a střelou po zemi prostřelil betony hostujícího gólmana – 6:1. Samotný závěr třetiny patřil Filipovskému, jenž v rozmezí dvou minut vsítil dvě branky. Nejprve mířil přesně v přesilové hře – 7:1 a poté v úniku završil hattrick a dal osmou branku – 8:1. Diváci v hledišti tak začali skandovat „deset“.

Ve 41. minutě ujel Urbanec, svou střelou ale Lavingera nikterak neohrozil. Naopak po něm se do sóla dostal díky přesnému pasu od Drahoráda Rudovský a nemýlil se – 9:1. Kýžené desítky se diváci nakonec opravdu dočkali. Růžek ujel ve vlastním oslabení a doslova vykoupal brankáře hostí – 10:1. Jenže Děčínští neměli dost, neustále se vrhali do útoku a kombinovali v pásmu hostí. Dvouciferný stav ještě navýšili o tři branky, když nejdříve v 55. minutě byl úspěšný Adámek – 11:1, po něm v 59. minutě Oliverius – 12:1. A aby toho nebylo málo, do velké šance se ještě v samotném závěru dostal Rudovský a rozhodčí tak musel odpískat trestné střílení, neboť faul byl ve vyloženě střelecké pozici. Ten se k nájezdu postavil úplně stejně jako v pondělí a dokázal svůj nájezd opět proměnit – 13:1. Děčín tak zaslouženě postupuje do semifinále play off druhé hokejové ligy a už nyní se dá říci, že sezóna je více než úspěšná. Další kolo play off patrně Děčínští sehrají s pražskou Kobrou.

V zápase bylo zajímavostí, že Jan Filipovský a Jan Rudovský vsítili hattrick.

HC Děčín – HC Milevsko 2010 13:1 (2:0;6:1;5:0)
Branky a nahrávky: 11. Oliverius (Sádovský), 16. Rudovský (Drahorád, Kaltenbock ), 22. Filipovský (Drahorád), 29. Růžek (Rudovský), 29. Zika (Sádovský), 34. Racek (Baránek), 38. Filipovský (Sádovský, Oliverius), 40. Filipovský (Oliverius, Zika), 42. Rudovský (Drahorád), 44. Růžek, 55. Adámek (Růžek), 59. Oliverius, 59. Rudovský – 33. Urbanec (Hamerle)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Saska, Molnár, Místecký, Řídel – Filipovský, Oliverius, Zika, Adámek, Růžek, Rudovský, Vávra, Baránek, Racek, Myšík, Böhm, Vacek

Zdroj: www.bkdecin.cz