Rubriky
Sport Zprávy

O výhře nad Bílinou rozhodli třemi brankami ve druhé třetině

Hokejisté Děčína přivítali na svém ledě v předposledním domácím utkání základní části celek z nedaleké Bíliny. K tomuto zápasu nenastoupil Lukáš Zika, centr první formace, neboť v Klášterci nad Ohří dostal trest ve hře a do 19. 2. 2012 má pozastavenou činnost.

Utkání začalo z obou stran opatrně, ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu a i oba brankáři se hned v úvodu předvedli povedenými zákroky. Ve čtvrté minutě se do velké šance dostal Vávra, jeho střela ale jen těsně minula branku hostí. Na druhé straně si stejně počínali i hráči Bíliny, Urban taktéž mířil nepřesně. V 10. minutě ujel Rudovský v samostatném úniku a po jeho projektilu zazvonila tyč branky Bíliny! V závěru první třetiny ještě od modré čáry pálil Havlůj, jenže Lavinger si s jeho ranou poradil a puk ukryl do své lapačky. První třetina tak skončila bez branek.

Ve 23. minutě se nejprve Děčínští uhnízdili v pásmu Bíliny a snažili se vytvořit si tlak. Ale puku se zhostili hosté a konkrétně Přeučil projel až k Lavingerovi, vystřelil a orazítkoval tak tyč branky domácího celku. Děčín se přeci jen dočkal branky. V čase 27:04 načal sérii slepených branek Růžek, jenž v přesilové hře zblízka prostřelil gólmana hostí – 1:0. O minutu později už to bylo 2:0. To obránce Bulva dostal ideální přihrávku od Myšíka a tváří v tvář nedal hostujícímu brankáři vůbec žádnou šanci. Netrvalo dlouho, a ochránce svatyně hostí lovil puk ze své sítě potřetí. Kapitán Děčína Filipovský se nemýlil a poslal domácí do tříbrankového vedení – 3:0. Na konci druhého dějství se ještě přeci jen prosadili hosté, když Kolář snížil v přesilové hře na rozdíl dvou branek – 3:1.

Třetí třetina začala slibně pro Děčín, jelikož hned v úvodu měl možnost přesilové hry. Ale navýšit skóre se jeho hráčům nepodařilo. Bílina ve třetí třetině už více bránila, a tak se k větším šancím domácí dostávali už složitěji. Své vedení si ale pohlídali a žádné drama nepřipustili. Hostům v závěru nepomohlo ani sporné vyloučení hráče Děčína, a tak si Děčínští před svými diváky připsali další tři body do tabulky za vítězství 3:1.

HC Děčín – HC Draci Bílina 3:1 (0:0;3:1;0:0)
Branky a nahrávky: 28. Růžek (Kaltenböck), 29. Bulva (Myšík), 30. Filipovský (Oliverius, Stezka) – 38. Kolář (Kýhos)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Saska, Molnár, Bulva, Místecký – Filipovský, Oliverius, Vávra, Racek, Růžek, Rudovský, Adámek, Böhm, Myšík, Řídel, Stibor, Vacek

Zdroj/foto: HC Děčín