Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Novoroční napadení ve Varnsdorfu
DĚČÍN – Policistům se podařilo odhalit a lapit dva z pětice pachatelů fyzického napadení dvou můžů

VARNSDORF – Krátce po Silvestrovské noci prvního ledna letošního roku došlo v Žitavské ulici ve Varnsdorfu k napadení dvou mužů skupinkou pěti lidí. Jeden z napadených byl po ambulantním ošetření propuštěn do domácího léčení, druhý musel být pro svá zranění hospitalizován v nemocnici. Policie případ začala šetřit na základě oznámení jednoho z poškozených.

Dva z pětice novoročních útočníků ostře sledované varnsdorfské kauzy jsou již v tuto chvíli v rukou místních kriminalistů. Oba výtržníky ze Šluknovského výběžku se tamním policistům podařilo zadržet dnes odpoledne na základě předchozího souhlasu státního zástupce. Po náležitých policejních úkonech bude oběma aktérům nepříjemné novoroční události v následujících hodinách sděleno obvinění z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Nad hlavami všech zúčastněných navíc visí i rasový podtext, o němž bude rozhodnuto až na základě výpovědí přítomných pachatelů. Zda-li se zmiňovaná obvinění rozšíří navíc i o další provinění, je v tuto chvíli otázkou, kterou budeme schopni zodpovědět až během zítřejšího dne.

Nespokojený soused
DĚČÍN – Včera v podvečer jedenáctého ledna 2011 krátce po sedmé hodině večerní se rodinným domem v Želenicích rozezněl vodopád nepěkných slov. Situace vyústila v příjezd policejní hlídky, která po marné snaze o smír rozlíceného muže odvezla na místní policejní stanici, kde se posléze uklidnil. Za jeho nespokojeností se skrývá sousedský nesoulad. Muž se díky svým rozbouřeným emocím bude s největší pravděpodobností zpovídat místní přestupkové komisi pro přestupky proti veřejnému pořádku.

Nalezené šperky
DĚČÍN – Službu konající hlídka děčínské policie obdržela v úterý jedenáctého ledna letošního roku od jednoho ze zaměstnanců obchodního domu v Obloukové ulici několik kusů nalezených šperků. Pár náušnic s prstenem ze žlutého kovu, společně s třemi kusy prstenů z bílého kovu byly nalezeny koncem listopadu loňského roku v objektu místní prodejny. V případě, že jste majitelkou či majitelem nalezených šperků, můžete se obrátit na Obvodní oddělení PČR Děčín v Tržní ulici či na příslušné oddělení Magistrátu města Děčína, kam všechny nalezené věci bez vypátrání majitele putují k dalšímu opatření. Nezbytnou nutností je popis ztracených věcí a doklady, jenž prokazují, že jste jejich vlastníkem.

Zmizela čísla
DĚČÍN – V Děčíně na Letné zřejmě řádil z pondělí na úterý desátého ledna letošního roku neznámý vandal. Či vandalové ? Ten si s sebou odnesl čísla popisná umístěná na domech a mosaznou součást zvonku v ulici Na Strání a Štursova. Škoda, již po sobě zanechal, se pohybuje v řádech stokorun, ale starosti s nastolením pořádku bude jejich majitele stát dvakrát tolik. Za přestupek proti majetku lze uložit pokutu do 15 000 Kč.

Tři v jednom
DĚČÍN – Díky usilovné práci děčínských policistů byl v uplynulých dnech odhalen další z řady pachatelů několika místních krádeží. Ty má na svědomí pětatřicetiletý rodák z Děčína, při kterých ve dvou případech nedovoleně vstoupil do obydlí svých obětí, odkud jim odnesl elektroniku a vybavení v hodnotě necelých třiceti tisíc korun. Potřetí si při návštěvě jednoho z místních obchodů s koberci směle přivlastnil odložené osobní věci, včetně platebních karet jedné osoby z řady okradených. V jeho trestním rejstříku tak přibude hned několik přečinů. Především krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V jeho případě může vystoupat možný trest až k pěti letům vězení.

Opomněl…
VARNSDORF – V říjnu loňského roku obdržel pozvánku na pobyt v hotelu s mřížemi. Nevyužil ji. Začal se vyhýbat zodpovědnosti a odmítal ji. A tak mu ji připomněli místní strážci zákona. Ti mu s nástupem na nedobrovolný pobyt ve věznici museli pomoci, a tak ho včera 10.1.2012 odvezli do vazební věznice v severních Čechách, kde může o svém jednání přemýšlet.

Že by krádež?
ŠLUKNOV – Ač tentokrát není zima se zasněženými kopci, přeplněnými sjezdovkami a dlouhými řadami u vleků, ve Šluknovském výběžku i přesto zmizel ze sklepa místního činžáku uskladněný snowboard společně s nářadím. Majiteli zůstala nepříjemná vzpomínka a osmitisícová škoda, šluknovští policisté pátrají po všech okolnostech události pravděpodobné krádeže a my si můžeme přát, aby se k nám opět navrátily pravé hodnoty, jenž tento svět pomalu opouštějí…

Majáky na náměstí
DĚČÍN – Včera desátého ledna letošního roku krátce po sedmé hodině večerní bylo na tísňovou linku policie oznámeno napadení osoby, jež oznamující osoba zahlédla ležet před kašnou na Masarykově náměstí v Děčíně. Na místě přítomná policejní hlídka nalezla zraněného muže, neschopného nic bližšího uvést. Muž byl převezen k ošetření do místní nemocnice a policisté z obvodního oddělení Děčín v tuto chvíli prověřují všechny okolnosti, které by mohly napomoci osvětlit tuto nemilou chvilku včerejšího večera. V tuto chvíli se na incident pohlíží s podezřením na možnou rvačku, což je jeden z přečinů, za jejž lze v případě usvědčení uložit trest odnětím svobody až na jeden rok.

Zmizely stovky tisíc korun
DĚČÍN – Jako jeden z představitelů děčínské obchodní společnosti měl ve své kompetenci i manipulaci s penězi. S velkým množstvím peněz. Možná ho to oslovilo natolik, že jim nedokázal odolat a zrodil se mu hlavě nápad, jak je dále využít … Zda-li skutečně pochybil či se stal jen hlavním hrdinou v kauze, v níž vůbec nechtěl figurovat, je v tuto chvíli již pod drobnohledem děčínských kriminalistů. Pokud se objeví skutečnosti, prokazující úmysl ze spáchání trestného činu zpronevěry, může čelit až dvouletému trestu odnětím svobody, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín