Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil Sokolov

Sokolov – Napravili si reputaci. Děčínští hokejisté tentokráte zvládli poslední třetinu, v Sokolově vyhráli 5:2 a posunuli se na páté místo II. ligy. Do branky se postavil Lukáš Lavinger a od začátku zápasu byl Děčín lepším celkem.

V páté minutě měl k dispozici trestné střílení Michal Oliverius, kterého vychytal domácí Jakubal. Do vedení šel paradoxně domácí Baník, když se prosadil šikovnou tečí Divíšek – 1:0. O dvě minuty později ovšem nahrál Zika Oliveriusovi a ten nezaváhal – 1:1.

I ve druhém dějství byli hostí aktivnější, jenže když v 26. minutě tečoval kotouč Kuncl, Sokolov byl opět ve vedení – 2:1. Jenže v polovině utkání se opět prosadila první útočná řada Děčína. Michal Oliverius se změnil v nahrávače a kapitán Filipovský opět srovnal. A navíc v 37. minutě využil přesilovou hru Lukáš Zik, který dostal Děčín poprvé do vedení.

Úvod třetí třetiny jednoznačně patřil Děčínu. Ten byl sice poslán do dvojnásobného oslabení, ale v něm všem ujel Lukáš Zika a dal důležitou čtvrtou branku – 2:4. Navíc o dvě minuty později využívá další přesilovku Šnadjr a definitivně rozhoduje – 2:5. Děčín pak zbytek utkání dohrál v pohodě, Sokolov se prezentoval pouze tvrdými a zbytečnými zákroky.

Karel Chládek, HC Děčín: Podle mne jsme tu od začátku byli lepším týmem. Paradoxně se vždy dostal do vedení Sokolov, jak v první, tak i ve druhé třetině. Naštěstí kluci ve druhém dějství otočili výsledek. Velmi důležité bylo, že jsme přežili oslabení pět proti třem a navíc dal ještě Lukáš Zika branku. Jsem rád, že pak kluci odehráli opravdu zodpovědně třetí třetinu. V závěru už hrál Sokolov opravdu agresivně, ovšem kluci to ustáli a za tom jim patří můj dík. Teď nás čekají Klatovy a samozřejmě je chceme porazit. Pokud kluci předvedou opět zodpovědný výkon, tak máme šanci na úspěch.
Děčín ve vyrovnané tabulce poskočil na páté místo. Na čtvrtý Jablonec ztrácí tři body, ovšem šesté Milevsko a sedmé Klatovy na Děčín ztrácí pouze jeden bod.
A právě Klatovy budou dalším soupeřem děčínských borců. Utkání se bude hrát v Děčíně 29. ledna v neděli od 17.00.

HC BANÍK SOKOLOV – HC DĚČÍN 2:5

Branky a nahrávky: 11. Divíšek (Kuncl, Soukup), 26. Kuncl (Dobřemysl, Soukup) – 13. Oliverius (Zika), 30. Filipovský (Oliverius), 37. Zika (Filipovský, Stezka), 43. Zika, 45. Šnajdr (Drahorád).
Třetiny: 1:1, 1:2, 0:2. Vyloučení: 9:13. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1.
Rozhodčí: Kostourek – Fiala, Havelec.
HC DĚČÍN: Lavinger (Sklíba) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Saska, Molnár, Nikl – Filipovský (C), Oliverius (A), Zika, Šnajdr, Stibor, Vávra, Adámek, Böhm, Rudovský, Drnec, Řídel, Vacek. Trenér: Chládek.

Autor: Jaroslav Zeman, Děčínský deník
Zdroj/foto: HC Děčín