Rubriky
Sport Zprávy

Do třetice už byl Děčín úspěšný

Třetí celek druholigové tabulky zavítal ve středu 23.11.2011 na led Děčína, aby se zde utkal s Děčínem, který je na místě sedmém. Kobra rozhodně patří k překvapením letošního ročníku, neboť v loňském roce se byla neustále na samém chvostu tabulky. 

A hned po odehraných 28. vteřinách šel Děčín do vedení zásluhou Oliveriuse – 1:0. O tři minuty později se prosadil Zika a vedení bylo o dvě branky – 2:0. Vypadalo to, že krize Děčína je zažehnána a dvě branky daly domácímu celku klid na jejich hokejky. V jedenácté minutě se ale hostům podařilo snížit, když se přesně trefil Kocman a dal naději svému celku dostat se zpět do zápasu – 2:1. 

Druhá třetina byla na branky hodně bohatá, padlo v ní totiž šest branek. Děčínští dokázali tři z nich vsítit v rozmezí pouhých 62 vteřin. Nejprve byl úspěšný Baránek – 3:1. Hned po něm rozvlnil počtvrté síť v brance hostí Vacek – 4:1 a pátou branku zavěsil Vávra – 5:1. Ve 27. minutě dokázali hosté na slepené góly reagovat brankou Borovanského na 5:2. Jenže rozjetý Děčín nebyl k zastavení. Ve 28. minutě vrátil zpět čtyřbrankové vedení Zika – 6:2. Po sérii vyloučení na hostující straně opustili hosté střídačku a odmítali pokračovat dále v utkání. Nakonec ale zápas pokračoval a v samotném závěru druhé třetiny zvýšil už na 7:2 Racek a naděje na výhru v zápase byla v tu chvíli velká. Podruhé do kabin totiž šel Děčín za velmi příznivého stavu.

Ve třetí třetině si Děčín držel svůj náskok, ale v 54. minutě skóroval podruhé v zápase hostující Borovanský 7:3, aby dvě minuty po něm Červený upravil svou brankou stav utkání na 7:4. Domácí ale drama nepřipustili a v závěru ještě přidali dvě branky. Nejprve se v 59. minutě trefil Vávra – 8:4 a na konečných 9:4 uzavřel středeční účet Racek. Děčín tak po dvou prohrách za sebou dokázal opět zvítězit a zaslouženě si do tabulky připsal tři body.

HC Děčín – HC Kobra Praha 9:4 (2:1, 5:1, 2:2)
Branky a nahrávky:  1. Oliverius (Sádovský), 4. Zika (Oliverius, Vávra), 25. Baránek (Oliverius), 26. Vacek (Stibor), 26. Vávra (Oliverius), 28. Zika (Oliverius, Vávra), 40. Racek (Drahorád), 59. Vávra (Drahorád), 60. Racek (Sádovský, Kaltenböck) – 11. Kocman (Boháček, Jakeš), 27. Borovanský (Žáček, Bárta), 54. Borovanský (Novák), 57. Červený (Jakeš)

 
Zdroj/foto: HC Děčín