Rubriky
Sport Zprávy

Děčín ani podruhé na Bílinu nestačil, prohrál 1:2

K dalšímu kolu druhé hokejové ligy přijeli do Děčína hokejisté z nedaleké Bíliny. Tomuto celku měl Děčín hodně co oplácet, neboť na jeho ledě dostal osmibrankový příděl. Jenže ani napodruhé se bodovat s nováčkem soutěže nepodařilo, a tak si Draci z Bíliny odvezli z ledu Děčína všechny tři body.

Hned v úvodu první třetiny se do šance dostal Zika, jenže na Fikrta v brance hostí nevyzrál. Poté se na druhé straně ukázal i Petrásek, jenž bravurně zlikvidoval vyloženou šanci Salače. A neproměněné šance na obou stranách pokračovaly prakticky do konce prvního dějství. Nejprve se opět vyznamenal Fikrt, jenž semaforem zlikvidoval střelu Vávry, poté se v šanci ocitl Zeman, jenže přihrávka mu nesedla a puk mu tak sjel z hokejky, čímž Petráska nijak zvlášť neohrozil. V 16. minutě putoval na trestnou lavici Myšík a hostům se naskytla příležitost otevřít skóre utkání. Jenže byl to Děčín, který se dostal ve vlastním oslabení do obrovské šance. Vávra objel branku hostí, jeho úmysl však Fikrt odhalil a včas se dokázal přesunout a puk ukryl do lapačky. 

Ve 28. minutě se naskytla Děčínu velká šance na otevření skóre utkání. Měl totiž možnost hrát téměř dvě minuty ve dvojnásobné početní výhodě. Tu se bleskově podařilo využít, když Sádovský svojí střelou od kruhů nedal Fikrtovi vůbec žádnou šanci a otevřel tak účet čtvrtečního utkání – 1:0. Ve 32. minutě se Zika snažil z úhlu prostřelit Fikrta, jenže ten byl opět na místě. Stejný hráč se o chvíli později ocitl tváří v tvář Fikrtovi v brance hostí, bohužel ale nebyl úspěšný. Na konci 39. minuty byl Szakal faulován v blízkosti domácí branky a rozhodčí nařídil trestné střílení. To se hráči Bíliny podařilo proměnit a rázem bylo vyrovnáno – 1:1.

Ve 43. minutě Vávra překonal Fikrta, jenže puk skončil těsně před brankovou čárou, a tak radost hráčů i diváků v publiku byla bohužel předčasná, rozhodčí rozpažil ruce a branku neuznal. O chvíli později to vypadalo s brankářem hostí špatně, když dostal pukem do oblasti krku. Na ledové ploše byl dlouho ošetřován, ale nakonec se ukázalo, že nešlo o vážnější zranění, a tak mohl pokračovat dále ve hře. A vzápětí dokázal svůj tým třikrát podržet, neboť domácí si vypracovali slibné šance a chtěli jít opět do vedení. Jenže v 51. minutě dorazil Hrubant střelu svého spoluhráče do branky Děčína a dal na hokejky svého týmu vedení – 1:2. V závěru třetí třetiny se domácí pokusili o power play, ale hosté je už k žádné šanci nepustili a těsné vedení už ubránili. Z ledu Děčína si tak odváží všechny tři body.

HC Děčín – HC Draci Bílina 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
 29. Sádovský (Oliverius, Filipovský) – 39. Szakal, 51. Hrubant (Lhotka)

Sestava HC Děčín:
 
Petrásek (Lavinger) – Sádovský, Kaltenböck, Drahorád, Stezka, Hříbal, Místecký, Saska, Bulva – Vávra, Oliverius, Zika, Filipovský, Baránek, Drnec, Myšík, Chládek, Böhm, Šetka, Řídel, Vacek

Zdroj/foto: HC Děčín