Rubriky
Sport Zprávy

Děčín dal Kobře čtyři branky, přesto nevyhrál

Hokejisté Děčína dali v Praze na Kobře místnímu týmu čtyři branky, přesto ale nepřivezl ani jeden bod. 
Po první třetině vedli hosté 3:2. Jenže museli dotahovat. Ve druhé minutě otevřel skóre utkání v přesilové hře Jakeš – 1:0 a o čtyři minuty později skóroval stejný hráč a zvýšil tak na 2:0. Jenže Děčín zbraně nesložil a do konce prvního dějství stačil zápas otočit. Nejprve Vávra po přesném pasu Mizery snížil na rozdíl jediné branky – 2:1 a za necelou minutu už bylo vyrovnáno. Z mezikruží se přesně trefil Vacek – 2:2. V samotném závěru dokonal obrat Baránek, který využil tlaku Děčína po vstřelení vyrovnávací branky – 2:3.

V polovině zápasu už bylo opět vyrovnáno. Jakeš ve 32. minutě dokonal svůj hattrick a začínalo se opět od nuly – 3:3. Do konce druhé třetiny si ale Kobra vzala své vedení zpět dvěma slepenými brankami v rozmezí necelých dvou minut. Nejprve Sovík nekompromisně zavěsil svou střelu za záda brankáře Děčína – 4:3 a poté zaúřadoval opět Jakeš, který vstřelil svou čtvrtou branku v utkání – 5:3.

Tak jak končila Kobra druhou třetinu, stejně začala i v té třetí. Ve 43. minutě využil přesilovou hru Slanina, který tečoval střelu svého spoluhráče – 6:3 a prakticky rozhodl o výsledku středečního střetnutí. V 55. minutě už jen upravil děčínský Böhm na konečných 6:4, když se proháčkoval mezi domácími obránci a nekompromisní střelou propálil vše co mu stálo v cestě. Děčín tak opět z ledu soupeře nepřivezl ani bod. Hosté do Prahy přijeli v okleštěné sestavě a do obrany naskočil dokonce kapitán týmu a útočník Filipovský.

HC Kobra Praha – HC Děčín 6:4 (2:3, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
 2. Jakeš (Kocman), 7. Jakeš (Pohl), 32. Jakeš (Slanina, Cafourek), 35. Sovík (Koubek, Hybner), 36. Jakeš (Bláha), 43. Slanina (Kocman, Boháček) – 15. Vávra (Oliverius, Filipovský), 16. Vacek (Stibor), 19. Baránek (Vávra, Zika), 55. Böhm (Mizera)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Filipovský, Stezka, Kaltenböck, Místecký, Molnár, Mizera, Vávra, Oliverius, Zika, Šnajdr, Baránek, Böhm, Stibor, Řídel, Vacek, Myšík

Zdroj/foto: HC Děčín