Rubriky
Zprávy

Zpravdajství Policie České republiky

Trhal a kradl
Do fáze zahájení trestního stíhání dotáhli v těchto dnech rumburští kriminalisté případ ze začátku tohoto měsíce z Varnsdorfu, kdy osmadvacetiletý muž sáhl poškozenému do kapsy u bundy, kterou roztrhl, a sebral peněženku s hotovostí a doklady a svazek klíčů. Obviněný čelí za loupež až desetiletému pobytu v nápravném zařízení.

Lezl, kam neměl
Neuzavřeným oknem vnikl do rodinného domu v okolí České Kamenice zloděj. Odcizil odtud řetězovou pilu, elektrické nůžky na živý plot a digitální fotoaparát i s nabíječkou. Vše v hodnotě přes sedm tisíc korun. Následně byl na náměstí zadržen hlídkou a odebral se na místní obvodní oddělení. Tam ho policisté ve zkráceném přípravném řízení odměnili podezřením z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. To obnáší hrozbu až tříletého vězení.

Milovník zeleniny udeřil
Do stánku se zeleninou v Děčíně se včera pod rouškou tmy pokusil vloupat šestadvacetiletý mladý muž. Policisté z obvodního oddělení ho ale lapili a tak místo plodin sklidil ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním ve stádiu pokusu. Za to mu hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Riskovala a nevyplatilo se
Zákaz řízení motorových vozidel si k srdci příliš nebrala pětatřicetiletá řidička. Kdyby ano, neměla by nyní na krku podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a hrozbu až tříletého odnětí svobody. Ve Šluknově jí totiž zastavila hlídka policistů, kteří rychle zjistili, jak se věci mají.

Padla bříza na dráty
Podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti nadělili včera rumburští policisté dvaašedesátiletému pánovi. Ten nedávno v lesním porostu kácel statnou břízu, která padla tak nešťastně, že poničila elektrické vodiče vedení vysokého napětí. Následkem toho se vyhnul jeden ze sloupů, vytrhla kotva, která jej jistila, a pět domů zůstalo pár hodin bez proudu. Škoda se pohybuje kolem dvaceti tisíc korun. Snad bude muž příště opatrnější. Hrozba až ročního odnětí svobody není žádná legrace.

…a to se nevyplatí
Úvěr na částku přes šedesát tisíc korun uzavřel s finanční společností jednadvacetiletý mladík z Rumburku. Háček byl v tom, že si tak trochu vymýšlel stran svého zaměstnání. S firmou, kterou do smlouvy uvedl, rozvázal už před podpisem pracovní poměr. A na tomto základě mu byly peníze vyplaceny. Kriminalisté, kteří se případem zabývají, zahájili včera proti filutovi trestní stíhání pro úvěrový podvod. Obviněný vzhledem k výši škody čelí hrozbě až pětiletého pobytu v nápravném zařízení.

Některé látky mohou připravit o svobodu
Sáček s pervitinem našli nedávno rumburští policisté při osobní prohlídce u pětatřicetiletého muže. Vzhledem k tomu, že se jednalo množství větší než malé, přišlo po prozkoumání substance na řadu obvinění z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. To si výtečník z úst místních kriminalistů vyslechl včerejšího dne. Za takový skutek nabízí trestní zákoník až dvouleté vězení.

Lapkaj byl na bicykly
Kriminalisté z Děčína dopadli třiatřicetiletého muže, který má mít na svědomí krádež dvou bicyklů v katastru obce Hřensko. Jejich majitelé je zde zanechali ve falešné naději, že na nich po návratu zase odjedou. To ale nepočítali s variantou, že odjet na nich budou chtít i zloději. Nepomohlo ani to, že jedno kolo bylo zamčené ke stojanu. Obvinění z přečinu krádeže padlo včera. Nenechavec se potýká s hrozbou až dvouletého pobytu za mřížemi.

Do cizích kapes se nesahá
Podezření z krádeže na osobě si na obvodním oddělení v Děčíně vyslechla jednadvacetiletá dívka. To si vysloužila tím, že před několika dny před obchodním domem vylovila sedmašedesátiletému pánovi z kapsy peněženku s několika stovkami a doklady. Policisté jí však dlouhou radost z kořisti nedopřáli. Nyní se potýká s hrozbou až dvouletého pobytu v nápravném zařízení, a může přemýšlet, není-li lépe sahat výhradně do kapes vlastních.

Úvěr nebyl košér
Úvěr na částku čtyřicet tisíc korun uzavřela pomocí internetu šestadvacetiletá žena z okolí Rumburku. Poté, co neuhradila ani jednu splátku, zjistil administrátor, který zprostředkovává komunikaci mezi věřiteli a dlužníky, že prohlášení, které podepsala, není tak docela v pořádku a obsahuje nepravdivý údaj. Místní kriminalisté se případu podívali na zoubek a koncem týdne zahájili proti výtečnici trestní stíhání. Obviněná má na krku úvěrový podvod a hrozící až dvouletý pobyt ve vězení.

Balkónem dovnitř
Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání pro přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody proti povedenému trojlístku, který se měl v uplynulém období vloupat přes balkón do domu na okraji Varnsdorfu. Odtud pokradli elektrické nářadí, sekačku, a nějakou elektroniku, kdy celková škoda přesáhla hranici čtyřiceti tisíc korun. Obviněným hrozí odnětí svobody v trvání až tří let.

Nesměl a jel
Příjemný slunný konec týdne si tak trochu pokazil dvaačtyřicetiletý muž z České Lípy. Nic nedbal zákazu řízení motorových vozidel a vyrazil na cesty. V Rybništi se však setkal s krásnolipskými policisty a ti samozřejmě nenechali věc jen tak. Řidiči sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za které je možno obdržet až tříleté odnětí svobody.

Napadení ženy ve Varnsdorfu
Dnes 22.9.2011 v dopoledních hodinách přiběhli na ulici ve Varnsdorfu dva muži se zamaskovanými obličeji zezadu k dvaasedmdesátileté paní a ze zadu jí povalili na zem se slovy „to máš za syna“. Pak utekli. Přitom nedošlo k žádnému odcizení věcí. Žena byla se zraněním hlavy převezena do nemocnice. Dle její výpovědi se s největší pravděpodobností nejednalo o pachatele z řad nepřizpůsobivých spoluobčanů. Případ nemá žádný rasový podtext. Napadená žena není v příbuzenském vztahu s Lukášem Kohoutem.

 

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín