Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 29.9.2011 v 03.10 hod. si všimla hlídka MP v ul. Na Stráni v DC6 odstavených kanystrů s hadičkou. Okamžitě prohledala okolí a v ul. Varšavská zadržela dva podezřelé, kteří se snažili před hlídkou MP schovat v křoví. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého a o rok staršího muže z Děčína. Druhá hlídka MP mezitím prohledala okolí a v areálu školy zjistila stržený plot, přičemž stopy vedly přímo k odstavenému traktoru, který tam parkoval. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

 

Dne 28.9.2011 v 9.15 hod. oznámila hlídka MP, že u nakládací rampy hypermarketu v DC4 zadržela muže, který odcizil plato jogurtů a snažil se s nimi utéct. Hlídka zjistila jeho totožnost. Jednalo se o sedmatřicetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která zjistila, že dotyčný nebyl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán pro majetkový čin. Přestupek vyřešila hlídka MP uložením blokové pokuty.

 

Dne 28.9.2011 v 8.00 hod. spatřila hlídka MP na parkovišti v DC4 zaparkované vozidlo značky Škoda Superb, jehož posádka demontovala registrační značku a snažila se na vozidlo instalovat registrační značku jinou. Hlídka MP zjistila totožnost posádky. Jednalo se o šestatřicetiletého a pětadvacetiletého muže z Prahy a dvaadvacetiletou ženu z Prahy. Jelikož posádka nebyla schopna podat věrohodné vysvětlení, byla na místo přivolána hlídka PČR. Ta provedla vnitřní kontrolu vozidla a nalezla v něm malé množství drog, nářadí na vykrádání vozidel a doklady totožnosti muže, jemuž bylo vykradeno osobní auto, k čemuž se posádka přiznala. Řešení události převzala hlídka PČR.

 

Dne 27.9.2011 ve 23.51 hod. oznámil občan, že na tržnici v DC4 nějaký chlap montuje stánky, nebo se je snaží otevřít. Na místo byly vyslány dvě autohlídky MP, které na místě zadržely muže, který se snažil násilím vniknout do uzamčených boxů na stáncích. Jednalo se o sedmadvacetiletého muže z Děčína. O zadržení osoby byla vyrozuměna Policie ČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

 

Dne 25.9.2011 v 05.25 hod. oznámil občan, že v parčíku v ul. Čsl. mládeže v DC4 na levé straně před viaduktem leží v křoví nějaký člověk, koukají mu z křoví jen nohy. Hlídka MP na místě našla opilého pětatřicetiletého muže, kterého zvedla, rozchodila a dohlédla na jeho odchod domů.

 

Dne 24.9.2011 v 19:30 hod. oznámil občan z DC6 na linku 156, že chce spáchat sebevraždu. Okamžitě byla na místo vyslána hlídka MP, která na místě kontaktovala dvaašedesátiletého muže, který je upoután na invalidní vozík a jak sdělil, bere antidepresiva. Na místo byla přivolána záchranka a věc byla nahlášena na linku 158. Záležitost převzal lékař záchranné služby. Ve 20:20 hod. muž opět zavolal na linku 156, poděkoval za pomoc a uvedl, že je mu mnohem lépe.

 

Dne 24.9.2011 v 01.59 hod. oznámil občan z DC27, že v protějším domě někdo něco slaví a v takovém hluku se nedá spát. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila probíhající oslavu na zahradě u domu. Ze zahrady byla slyšet reprodukovaná hudba, která se rozléhala do okolí. Hlídka zjistila totožnost osoby odpovědné za tento stav, jednalo se o třiatřicetiletého muže z Děčína. Přestupek s ním hlídka vyřešila uložením blokové pokuty.

 

Dne 23.9.2011 v 14:30 hod. oznámil občan, že nějaký opilec se motá v ul. Prokopa Holého v DC4 a každou chvílí vkročí do vozovky, kde ohrožuje projíždějící řidiče. Hlídka MP na místě kontaktovala šestatřicetiletého muže z Jílového, kterého z místa vykázala. 15:30 hod. přijala MP další oznámení podobného obsahu. Hlídka MP muže opět kontaktovala, ten ale začal kolem sebe mávat rukama a křičet něco o satanovi a pekle a začal se chovat nepříčetně. Hlídkou MP byl za pomocí hmatu zklidněn a na místo byl přivolán lékař, který si pacienta odvezl do nemocnice na vyšetření za asistence strážníka MP.

 

Dne 23.9.2011 v 09:24 hod. oznámil občan, že v parku před hlavním nádražím ČD v ul. Čsl. mládeže se válí nějaký muž. Hlídka MP na místě kontaktovala spícího šestatřicetiletého muže z Jílového, kterého z místa vykázala. Záležitost byla vyřešena domluvou.

 

Dne 18.9.2011 v 10.12 hod. tel. oznámil občan, že procházel Březinami a viděl dva muže, kteří na kočárku vezli asi 6 železných trubek a nějaké zámky k lešení. Kde náklad vzali, oznamovatel nevěděl, ale dle jeho slov muži určitě směřují do výkupny železa v DC3. Na místo byla vyslána hlídka MP, která dotyčné zastihla u železničního přejezdu v DC3. Jednalo se o dvacetiletého a o pět let staršího muže z Děčína. Ti tvrdili, že vše dostali od jistého muže v Březinách někde na zahrádce. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která na místo dorazila a vše si převzala k prověření.

 

Dne 18.9.2011 v 06.10 hod. zaznamenala obsluha kamerového systému MP v DC4 v ulici Čs. Legií muže ležícího na chodníku. Na místo byla vyslána hlídka MP, která dotyčného zvedla a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o dvacetiletého muže z Děčína. Ten byl silně podnapilý, viditelné zranění neměl a lékařské ošetření či jinou pomoc od hlídky MP odmítl. Poté za dohledu hlídky z místa odešel.

 

Dne 17.9.2011 ve 21.21 hod. oznámil občan, že v DC4 v ulici Puchmayerova se údajně fyzicky napadají dva muži. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jednadvacetiletý muž z Děčína byl silně podnapilý a při pádu na zem si způsobil krvácející zranění hlavy. Na místě byl přítomen i jeho třiatřicetiletý kamarád, který se jej snažil zvednout. Jmenovaní hlídce sdělili, že k žádnému fyzickému napadení mezi nimi nedošlo. OS MP byl kontaktován dispečer záchranné služby, který na místo vyslal sanitu, jejíž posádka zraněného muže převezla do nemocnice na ošetření.

 

Dne 17.9.2011 v 08.00 hod. oznámil dvaatřicetiletý muž z Děčína, že došlo v restauraci U boty v DC4 k incidentu s druhým hostem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že oznamovatel dal dvě facky svému kamarádovi. Uvedl, že je to jeho nejlepší kamarád, něčím ho ale naštval a tak mu dal dvě facky a hned volal na policii, než bude volat obsluha restaurace. Napadený nechtěl nic hlásit a jakoukoli pomoc od hlídky MP odmítl. Hlídka záležitost vyřešila domluvou.

 Zdroj: MP Děčín