Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 1. 9. 2011 ve 22.33 hod. oznámil občan, že v baru v DC4 se strhla rvačka mezi několika hosty. Na místo byly ihned vyslány tři hlídky MP a vyrozuměna byla PČR, která na místo taktéž vyslala hlídku. Hlídky MP zjistily, že třiadvacetiletý muž z Děčína fyzicky napadl jiného hosta a způsobil mu krvácející zranění hlavy. Na místo byla proto přivolána zdravotnická záchranná služba, která zraněného ošetřila. Řešení události na místě převzala hlídka PČR.

 

Dne 1.9.2011 ve 12.35 hod. oznámil občan z DC9, že na parkovišti u objektu Dukla rozebírají nějací muži stavební buňku a kolem je hrozný nepořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která přistihla při této činnosti tři osoby. Jednalo se o mladíky ve věku třináct až dvacet tři let. Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR, která si událost převzala k dořešení.

 

Dne 31.8.2011 v 18.32 hod. oznámila servírka z restaurace v DC4, že má problémy s jedním hostem, který odmítá zaplatit útratu v celkové hodnotě 392,- Kč. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že problémovým hostem je dvaačtyřicetiletý muž z Děčína. Dotyčný hlídce sdělil, že u sebe nemá žádné peníze. Hlídka předala totožnost hosta servírce a poučila ji, jak v dané záležitosti dále postupovat.

 

Dne 31.8.2011 v 16.10 hod. kontaktovala hlídku MP na parkovišti u prodejny v DC5 jednatřicetiletá žena s tím, že držela v náručí svou dvouletou dceru, když k ní přistoupil její bývalý přítel, udeřil jí dvakrát pěstí do obličeje, dceru jí z náručí vytrhl a utíkal s ní ke kruhovému objezdu. Hlídka MP u kruhového objezdu muže zadržela, omezila na osobní svobodě a následně zjistila jeho totožnost. Jednalo se o dvaatřicetiletého muže z Děčína. Muž se choval velmi agresivně, hlídka mu proto přiložila pouta. Důvodem jeho počínání byly podle zjištění hlídky spory o umožnění kontaktu s dcerou. O události byla vyrozuměna PČR, která na místo vyslala hlídku. Řešení události převzala PČR.

 

Dne 30.8.2011 v 21:35 hod. si všimla hlídka MP při kontrolní činnosti v DC7 v ul. Vilsnická dvou mužů, kteří tlačili vozík s věcmi. Jeden z nich začal okamžitě utíkat a zmizel ve tmě. Druhého se strážníkům podařilo zadržet. Jednalo se o sedmadvacetiletého muže z Litvínova. V kárce se nacházely věci z nedalekých zahrádek (motyky, nářadí, kolečka apod.). Vzhledem k podezření, že věci pocházejí z trestné činnosti, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala. Dotyčný se nakonec přiznal, že s kamarádem kradli na zahrádkách. Druhého pachatele, teprve sedmnáctiletého mladíka z Děčína, hlídka MP zadržela v ul. Ústecká, kde se schovával na jedené ze zahrad.

 

Dne 31.8.2011 v 02.30 hod. si všimla hlídka MP na Tyršově mostě v DC1 tří mužů, kteří přelézali mostní oblouk. Hlídka MP zjistila, že jde o mladíky ve věku sedmnáct až devatenáct let. Záležitost s nimi hlídka vyřešila uložením blokových pokut.

 

Dne 28.8.2011 v 18.05 hod. oznámil občan, že v ul. Příčná v DC3 pobíhá nějaký nebezpečný pes. Hlídka MP na místě spatřila psa rasy Dobrman, který před hlídkou utíkal do ul. Březová. Hlídce se psa během několika minut podařilo odchytit. Zvíře strážníci převezli do útulku pro opuštěná a toulavá zvířata.

 

Dne 28.8.2011 v 01.48 hod. oznámila žena, že v prostoru u bývalého fotbalového hřiště v DC21 vidí oheň, ze kterého stoupá hustý černý dým. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že nedaleko hřiště seděly u ohně čtyři osoby (dva muži a dvě ženy ve věku šestnáct až dvacet sedm let), přičemž muži opalovali plast ze starých kabelů. Přítomní po výzvě hlídky oheň uhasili. Hlídka záležitost vyřešila uložením blokových pokut a všechny z místa vykázala.

 

Dne 27.8.2011 v 00.02 hod. oznámil občan, že na lodi, která kotví u Smetanova nábřeží v DC1, probíhá diskotéka a začalo se tam prát mezi sebou několik hostů. Na místo byla vyslána hlídka MP a byla vyrozuměna PČR, která na místo taktéž vyslala hlídku. Mezitím hlídka MP zjistila, že došlo k fyzické potyčce mezi dvaatřicetiletým a o sedm let mladším mužem. Dotyční při vzájemném fyzickém napadení rozbili dva stoly. Hlídka MP na místě zabránila dalšímu napadání. Řešení události převzala PČR.

 

Dne 26.8.2011 v 17.15 hod. oznámila žena z DC1, že šla po Tyršově mostě, po kterém se motal nějaký chlap. Dále uvedla, že dotyčný byl hrozně špinavý a dokonce se vykálel na chodník. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě přistihla podnapilého dvaašedesátiletého bezdomovce z Benešova nad Ploučnicí. Hlídka jej nechala chodník, který znečistil, uklidit a přestupek vyřešila uložením blokové pokuty.

 

Dne 26.8.2011 ve 12.25 hod. oznámil muž z DC1, že vidí pod zámkem v parku vedle přístaviště lodí nahatého chlapa. Uvedl, že dotyčný běhá po trávě a v parku je spousta lidí, kteří si ho fotí. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zadržela pětapadesátiletého muže z Děčína. Z chování muže bylo patrné, že jeho psychika je narušena. Vzhledem k tomu, že chování muže by mohlo být kvalifikováno jako trestný čin výtržnictví, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.