Rubriky
Zprávy

Festival Sedm divů – svátek cestovatelů a lidí v pohybu

24. září Krásnou Lípu v Českém Švýcarsku opět navštíví populární osobnosti
Dům Českého Švýcarska, který se nachází na náměstí v Krásné Lípě na Děčínsku, ožije v sobotu 24. září třetím ročníkem ekofestivalu s cestovatelskou tématikou Sedm divů. Do „hlavního města“ národního parku České Švýcarsko opět dorazí řada známých osobností, aby se s námi slovem i obrazem podělily o své zážitky a zkušenosti z cest do vzdálených končin světa. Letos to budou zejména moderátorka Lejla Abbasová, novinářka Petra Procházková, reportérka Barbora Literová, cestovatel Jiří Kolbaba a fotograf Petr Slavík.

PROGRAM FESTIVALU SEDM DIVŮ:

13.50 – Zahájení

14.00 – Tadeáš Haenke – připomínka 250 let od narození slavného přírodovědce, lékaře a etnografa, rodáka z Chřibské (biografická přednáška).

15.00 – Historie horolezectví v Českém Švýcarsku -slovem Vladimíra Slouky.

16.00 – Magie Rapa Nui – cestopisné vyprávění šéfredaktorky magazínu Koktejl Barbory Literové o výpravě na Velikonoční ostrov v Tichém oceánu.

17.00 – Živobytí v Afghánistánu – populární česká novinářka Petra Procházková popisuje obyčejný život lidí v Afghánistánu.

18.00 – „Josefína – africký příběh“ – projekce dokumentu o těžkém údělu afrických žen.

19.00 – Africký příběh – na předchozí projekci naváže známá moderátorka a zakladatelka nadačního fondu Asante Kenya Lejla Abbasová vyprávěním o životě dětí na černém kontinentu.

20.00 – Hvězdy Koktejlu – cestovatelé a reportéři Jiří Kolbaba, Petr Slavík a Tomáš Kubeš vystoupí v talkshow o svých exotických výpravách.

Festival Sedm divů nabídne též skvělý doprovodný program. Připraven je dopolední výlet přes rozhlednu na Vlčí Hoře a Köglerovu naučnou stezku, exkurze v botanické zahradě společnosti Nobilis Tilia, workshop aromamasáže a výroby šperků, ekohrátky pro děti v interaktivní expozici Domu Českého Švýcarska, filmové projekce, soutěže o kalendáře a předplatné magazínu Koktejl. Dokonce i samotné občerstvení bude v cestovatelském stylu – ochutnáme gurmánské speciality dalekého Japonska.

 Podrobné informace o ekofestivalu Sedm divů 2011 získáte na speciálním webu www.sedm-divu.cz. Dobrou zprávou také je, že díky podpoře Evropského fondu pro regionální rozvoj je vstupné na celý festivalový program zdarma. Akci pořádá České Švýcarsko, o.p.s., společně s redakcí Magazínu Koktejl, společností Nobilis Tilia a dalšími partnery. Oficiální začátek je v 13.50 hodin, předpokládaný závěr ve 22.00 hodin. Pro návštěvníky z Německa bude zajištěno simultánní překládání do němčiny.

Těšíme se na Vás, České Švýcarsko, o.p.s.