Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Podivný koníček
Výtečník, který ve Varnsdorfu stříhal přívodní kabely internetového připojení, se již díky práci místních policistů zodpovídá před zákonem. Za poslední období měl kvůli této kratochvíli navštívit tři sklepy zdejších panelových domů, kde své dílo zkázy provedl. Spousta obyvatel kvůli němu přišla o přístup na síť a poskytovatel o více než osmadvacet tisíc korun. Muži zákona dopadenému třiatřicetiletému muži sdělili podezření pro poškození cizí věci. Za to by mohl skončit i ve vězení, a to na dobu až jednoho roku.

Příběh ze střechy se smutným koncem
Podezření ve zkráceném přípravném řízení pro poškození cizí věci, ale i krádeže si na obvodním oddělení ve Varnsdorfu v těchto dnech vyslechli také tři chlapíci ve věkovém rozpětí pětadvaceti až osmatřiceti let. Ti zase ze střechy jedné budovy odmontovali devět měděných střešních panelek, přičemž tři z nich nechali ležet na místě. Škoda dosáhla hranice čtrnácti tisíc korun a trest, který za tyto přečiny hrozí, by mohl dosáhnout až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.

Patálie s masoxem
Několik balení masoxu v hodnotě sedmi stovek se tento týden pokusili přes pokladnu jednoho z děčínských marketů pronést dva mladíci ve věku devatenáct a dvacet let. Asi je netrápilo, že v poměrně nedávné době byli oba za krádež souzeni, a kvůli troše masového koncentrátu riskují odnětí svobody ve výši až tří let. Samozřejmě skončili na obvodním oddělení a tam si, jak jinak než ve zkráceném přípravném řízení, vyslechli podezření z krádeže.

Bez katalyzátoru
Na jednom rumburském parkovišti řádil v posledních dnech neznámý poberta. U dvou vozidel vyříznul z výfukového potrubí díly s katalyzátorem a byl pryč. Škoda jde do desítek tisíc korun. Případem se zabývají místní policisté.

Okraden na ulici
Policisté z obvodního oddělení v Děčíně vypátrali dva mladíky, kteří měli v minulém měsíci na ulici okrást osmapadesátiletého muže. Přišel tak o peněženku s doklady a hotovostí, kdy celková škoda činí zhruba osm tisíc korun. Podezřelý dvacetiletý muž spolu s o čtyři roky starším komplicem mohou pro změnu přijít o svobodu v trvání až dvou let. Zkrácené přípravné řízení zahájili muži zákona včera.

Pil a jel
Ne právě střízlivého muže za volantem zastavili včera večer krásnolipští policisté na ulici Kyjovská. Displej přístroje na měření hladiny alkoholu v dechu na třiapadesátiletého kontrolovaného opakovaně prozradil něco mezi jednou a jednou a půl promile. Za to si následně ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. To obnáší hrozbu až ročního odnětí svobody.

Celý dům bez netu
O možnost surfovat po síti připravil obyvatele jednoho panelového domu ve Varnsdorfu neznámý výtečník. Ve sklepních prostorách totiž přestřihl přívodní kabely u rozvodné skříně internetového připojení. Společnosti, které zařízení patří, způsobil škodu v předběžné výši deset tisíc korun. Případ řeší místní policisté.

Dloubal dlažební kostky
Jedenáct čtverečních metrů dlažebních kostek vydloubaných na několika místech ve Šluknově by měl mít na svědomí osmačtyřicetiletý muž. Škoda dosáhla šesti tisíc korun, takže se před zákonem zodpovídá z přečinu krádeže. Případ řeší místní policisté ve zkráceném přípravném řízení.

por. Vojtěch Haňka
komisař
Preventivně informační skupina Děčín