Rubriky
Zprávy

V Děčíně se debatovalo o plánované rekonstrukci domova pro seniory

Sedmdesát milionů korun. Právě tolik má stát rekonstrukce domova pro seniory v Děčíně. Komplex dvou budov potřebuje novou střechu, vyměnit okna i elektroinstalaci. S dalšími nutnými úpravami se obyvatelé města mohli seznámit při veřejném projednávání projektu.

O jeho prezentaci ale moc velký zájem nebyl. Jde přitom o významnou investici. „Bude to jedna z nejprestižnějších věcí, které IPRM v Děčíně udělá a proto žádáme Radu regionálního rozvoje o to, aby nám peníze, které máme ušetřeny, umožnila investovat do rekonstrukce domu v Kamenické ulici. Chtěli bychom rekonstrukci do konce příštího roku zahájit…“ říká děčínský primátor František Pelant.

„Zlepší se technický stav budovy. Bude odpovídat současným normám a potřebám. Druhá stránka spočívá v komfortu obyvatel Domova pro seniory. Ať už jsou to pokoje s méně lůžky, sociální zařízení dostupné u pokojů, bezbariérovost či zázemí pro jejich volnočasové aktivity.“ vypočítává vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví děčínského magistrátu Renata Grešíková.

Autor: Josef Suk
Zdroj: ČRo Sever