Rubriky
Firmy Zprávy

Farmářské trhy zatím končí

Město jedná s novým zájemcem o pořádání farmářských trhů. Zeleninu a ovoce od pěstitelů z okolí můžete získat také pomocí takzvaných bedýnek.

Farmářské trhy na Masarykově náměstí byly v polovině července naposledy. Trhy, jež měla na starost společnost Slatr Ivany Kloučkové Nováčkové, s jejich pořádáním končí. Město vypovědělo společnosti smlouvu, protože trhy neplnily svou funkci, prodejců bylo málo a některé nabízené zboží nebylo v souladu s pravidly prodeje na takto specifických trzích. „Rádi bychom, aby farmářské trhy na Masarykově náměstí pokračovaly. Jednáme proto nyní s novým zájemcem o pořádání těchto trhů. V nové smlouvě chceme prodloužit prodejní dobu, aby si mohli nakoupit také pracující. Rozšíření a zkvalitnění sortimentu zboží a produktů a upřednostnění výrobců a farmářů z regionu je důležitým kritériem pro uzavření smlouvy,“ řekl František Pelant, primátor města.
Populární nejsou jen farmářské trhy, ale také takzvané bedýnky. Bedýnky se zeleninou dodávají pěstitelé přímo do domu. V Děčíně pravidelné dodávání zeleninových bedýnek funguje už druhý rok. Jednou za 14 dní v pátek přijíždí na Mírové náměstí firma, která nabízí různě velké zeleninové bedýnky, sezóní ovoce, med, domácí vajíčka a další přírodní produkty. Vybrat si můžete z nabídky rozšířené o množství brambor, ovoce, zeleninu v bio kvalitě, samostatně lze zakoupit také raný česnek. „Pro nás osobně je velmi důležitá podpora zemědělce v našem okolí a tím konzumace zeleniny a ovoce, které vyrostlo u nás a navíc v období, kdy daná zelenina nebo ovoce v našem okolí roste a dozrává. Žádné zboží z celého světa, dovážené auty a letadly. I tím šetříme životní prostředí a navíc podpoříme člověka, který se stará o půdu v našem kraji,“ řekl Petr Kacálek z Ekokrámku. Jednou za 14 dní tak dostanete bedýnku s tím, co právě vyrostlo u zelinářů v okolí a možná vám to usnadní i rozhodování co uvařit na víkend. Více informací získáte na www.ekokramek.cz nebo na tel. čísle 487 522 302.

04.08.2011 | Markéta Lakomá
Zdroj: mmdecin.cz