Rubriky
Zprávy

Bratři skončili s pouty na rukou

V poutech na rukou skončili dva výtečníci, kteří nezvládli své chování po konzumaci alkoholu. Výsledkem je zlikvidované vybavení večerky. K horším následkům mohlo dojít nebýt včasného zákroku hlídek děčínské městské policie a Policie ČR.

Na incident upozornil městskou policii občan, který zavolal na tísňovou linku strážníků a oznámil, že někdo rozbíjí zařízení večerky na Teplické ulici v Děčíně 8. Na místo byly ihned vyslány dvě autohlídky městské policie. „Hlídka při příjezdu na místo uviděla muže, jenž měl v ruce nůž, který, jakmile spatřil strážníky, ihned odhodil. Po zákonné výzvě strážníků si lehl na zem a byla mu přiložena pouta. Hlídka zjistila, že se jedná o čtyřiatřicetiletého muže. Na místě se nacházel i jeho o šest let starší bratr, kterému byla rovněž přiložena pouta,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Podle zjištění strážníků a policistů mladší z bratrů vešel do večerky, kde se dožadoval prodeje alkoholu, což mu obsluha odmítla. Na to muž zareagoval tak, že začal demolovat vybavení večerky. Přítomným občanům se jej podařilo dostat ven, muž ale běžel pro nůž s tím, že si to s dotyčnými vyřídí. „Záležitost si k dořešení převzala přivolaná hlídka Policie ČR,“ dodal Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík
Městská policie Děčín