Rubriky
Zprávy

Náboráři černých duší do ČSSD nevyšel podvod s nabouraným porschem

Krajský soud v Ústí nad Labem potvrdil podmínečný trest za pokus o pojistný podvod za nabourané porsche pro kontroverzního podnikatele Tomáše Horáčka. Ten je spojovaný s pořádáním masových náborů do děčínské ČSSD. Soud zamítl Horáčkovo odvolání, rozsudek je pravomocný.

„Soud zamítl odvolání jako neodůvodněné,“ uvedla mluvčí krajského soudu Irena Jeřábková. Horáčkovi podle ní zbývá poslední možnost, dovolání k Nejvyššímu soudu.

Obžalovaný podle rozsudku nárokoval v dubnu 2008 zaplacení pojistného za svůj nabouraný vůz Porsche Boxster. Podle něj do jeho vozu večer při couvání narazilo před teplickou restaurací Panorama jiné auto a poškodilo mu zadní nárazník. Po pojišťovně chtěl neoprávněně více než sedm tisíc korun.

Soud však dospěl k názoru, že k události, jak ji popisuje Horáček, dojít nemohlo. Nechal si vypracovat několik znaleckých posudků, v němž se znalci shodli na tom, že porsche si obchodník poškodil na jiném místě nebo za jiných okolností.

Soud potvrdil předchozí rozsudek
Horáčkův obhájce při odvolacím řízení poukázal na nový posudek, i ten soud smetl ze stolu. Podle něj nic nemění na předchozím rozsudku – osmi měsících vězení s podmíněným odkladem na dva roky.

Horáček, obchodník s ojetými luxusními vozy a šéf Mladých sociálních demokratů v Děčíně, na sebe upozornil tím, že organizoval masové nábory do děčínské ČSSD za peníze, účast na rautech či jízdy limuzínou. Musel za to z ČSSD odejít, oficiálně na vlastní žádost.

Před loňskými volbami do Poslanecké sněmovny měl v debatě Českého rozhlasu dirigovat potlesk pro tehdejšího předsedu ČSSD Jiřího Paroubka.

Horáček je v současnosti v nemilosti nového vedení severočeské ČSSD. Ta jej obviňuje z toho, že jí škodí na pokyn bývalého krajského šéfa strany Petra Bendy. Horáčkovu organizaci Mladých sociálních demokratů proto chce zrušit.

oks Zdroj: iDNES.cz