Rubriky
Zprávy

Zpravodajství HZS Ústeckého kraje – Územní odbor Děčín

Požár seníku
2.3. v 21:14 byl na krajské operační a informační středisko hlášen požár seníku v obci Malšovice – Stará Bohyně. Na místo byly vyslány jednotky PS Děčín, SDH Staré Město, SDH Horní Žleb, SDH Boletice nad Labem, SDH Křešice, SDH Dobkovice, SDH Jílové u Děčína – Modrá. Hořela sláma uskladněná v podkroví bývalého kravína o rozměrech 50x30m. Vzhledem k uložení slámy nebylo možno použít mechanizaci na rozhrabávání. Ta je rozhrabávána ručně (vidlemi) hasiči v dýchacích přístrojích a prolévána vodou. Střechu kravína jednotky uchránily. Při zásahu se zranil jeden dobrovolný hasič – natáhl si vazy v koleně – a byl dopraven do nemocnice. Velitel zásahu doporučil starostovi Malšovic aby obyvatelé Malšovic omezili větrání. Požár byl lokalizován v 8:33 (3.3.)

Požár rodinného domu
1.3. v 18:47 byl na krajské operační a informační středisko oznámen požár dvoupatrového rodinného domu v Dolním Žlebu. Na místo vyjely jednotky PS Děčín a SDH Horní Žleb.V domě v době požáru nebyli žádní lidé. Hořela válenda a další zařízení v obývacím pokoji. Prostory byly silně zakouřeny. V domě bylo nalezeno deset mrtvých koček a 8 psů. Zvířata se zřejmě otrávila kouřem. Majitelka domu, která se po příchodu domů snažila zvířata zachraňovat se nadýchala kouře a byla k ní povolána zdravotnická záchranná služba. Jeden pes jevil známky života a proto byl zasahujícími hasiči napojen na křísící přístroj a odvezen synem majitelky na veterinu. Požár byl zlikvidován ve 21:56. Příčina požáru se vyšetřuje. Jednou z vyšetřovacích verzí je zapomenutá rozsvícená lampička, kterou zvířata mohla shodit. Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc Kč.
Vyteklý olej
28.2. 18:41 Hasičská jednotka PS Varnsdorf likvidovala pomocí absodanu olej vyteklý z osobního auta, které si o obrubník prorazilo olejovou vanu v ulici Legií ve Varnsdorfu. Zlikvidováno v 19:04.

Požár komínu
1.3. v 5:17 byl na operační středisko hlášen požár komína v Starých Křečanech – Brtníkách. Hasičské jednotky PS Šluknov a SDH Brtníky na místě zjistily, že starší obyvatelé více zatopili, ale saze v komíně nehoří. Komín, který byl spojen s udírnou byl ale silně zanešen. Jednotka jej pročistila a doporučila kontrolu kominíkem.,

Požár elektroinstalace
1.3. v 11:39 byl na operační středisko hlášen požár v domě na Masarykově náměstí v Děčíně. Na místo okamžite vyjela jednotka PS Děčín. Byl zjištěn požár elektroinstalace. Místo bylo zakouřeno. Požár byl lokalizován v 11:43 a zlikvidován v 12:15. Jednotka dům odvětrala.

Pomoc zdravotnické záchranné službě
23.2. 6:22 Hasičská jednotka PS Děčín pomohla ZZS snést nadměrně těžkou pacientku z druhého patra domu do sanitky ve Vilémově.

Požár kontejneru
22.2. 21:34 Hasičská jednotka PS Děčín likvidovala požár odpadu ve velkokapacitním kontejneru v Hliněné ulici v obci Malšovice. Požár byl zlikvidován v 22:04.

Požár sazí v komíně
22.2. 19:13 Hasičské jednotky PS Šluknov a SDH Dolní Poustevna likvidovaly požár sazí v komíně v Potoční ulici v Dolní Poustevně. Došlo k prasknutí komína. Byla vyříznuta část podlahy u komína. Požár byl zlikvidován v 21:08.

por. Ing. Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
Hasičského záchranného sboru
Ústeckého kraje