Rubriky
Zprávy

Barmani jsou opatrnější, přestupků strážníci zjistili méně

Děčínští strážníci zopakovali noční kontrolní  akci z minulého týdne a opět zkontrolovali děčínské noční podniky.  Prioritním cílem byla kontrola dodržování zákazu podávání alkoholu osobám  mladším osmnácti let. Strážníci během noční kontroly navštívili diskoklub  v Děčíně VI a řadu barů a heren po celém městě.

„V  diskoklubu jsme zjistili čtyři mladistvé pod vlivem alkoholu, což není nijak  tragický výsledek. Je vidět, že barmani jsou při kontrole věku svých zákazníků  mnohem důslednější,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Pro  mladistvé znamenala kontrola alkoholu nepříjemné vysvětlování v kruhu rodinném.  Pro všechny si totiž museli dojet jejich zákonní zástupci, tedy jejich rodiče.  „Snad správně předpokládám, že důkladná domluva od rodičů bude pro mladé  konzumenty alkoholu velkým ponaučením,“ řekl Horák.  Doplnil, že dalšího mladistvého pod vlivem  alkoholu zjistili strážníci při kontrole nechvalně známého baru na Teplické  ulici ve čtvrti Podmokly. I pro něj si museli na místo přijet rodiče.

Během  noční kontrolní akce strážníci vyřešili i řadu dopravních přestupků a přestupků  proti veřejnému pořádku. Těch se dopouštěli zejména alkoholem posilnění  návštěvníci barů cestou domů. „Šlo zejména o znečišťování veřejného prostranství  nebo rušení nočního klidu,“ vysvětlil ředitel. V rámci kontroly strážníci  navštívili i více než desítku heren, ve kterých zkontrolovali totožnost  některých návštěvníků, kteří hráli na výherních hracích přístrojích. Jde o  osoby, u kterých měli strážníci podezření, že pobírají nějakou formu sociální  pomoci. „Údaje předáme ke kontrole odboru sociálních věcí. Pokud se podezření  potvrdí, mohou jim být některé dávky kráceny nebo vyplaceny v jiné formě  než v hotovosti,“ dodal ředitel.

Noční  kontrolní akce se uskutečnila jen týden po poslední rozsáhlé kontrole nočních  podniků. Podle Horáka budou podobné kontrolní akce v různé intenzitě  pokračovat podle aktuální potřeby. „Nicméně je citelně znát, že problémů  v tomto směru ubývá. Naše kontroly se tak evidentně nemíjejí účinkem,“  poznamenal ředitel.

Bc. Tomáš Pavlík
Městská policie Děčín