Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Zdemoloval zastávku
Z přečinu poškození cizí věci se bude zodpovídat 45letý muž, který zdemoloval autobusovou zastávku. Na konci června v Dolním Podluží vylomil polykarbonátové výplně zastávky a způsobil škodu ve výši 15 tisíc korun. V době spáchání činu byl pod vlivem alkoholu, policisté na základě vyčíslení škody případ kvalifikovali jako přečin, za který muži v krajním případě hrozí až roční vězení.

Ukradl mobil
Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 27letý recidivista, který ve Šluknově ukradl mobilní telefon. Činu se dopustil v trafice, kde odcizil odložený mobil v hodnotě téměř tři tisíce korun. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu za přečin krádeže, ze kterého mu policisté sdělili podezření, hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Odcizený skútr
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Děčíně ukradl skútr. Majitel vyčíslil škodu na více jak dvanáct tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

Ze stanu zmizela peněženka i mobily
Policisté pátrají po neznámém lapkovi, který kradl v Krásné Lípě. Zloděj v prostorách letního tábora vnikl do hlavního stanu, kde se zmocnil peněženky s finanční hotovostí a platebními kartami, ukradl i dva mobily a fotoaparát. Škoda zatím nebyla vyčíslena, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

24. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence