Rubriky
Sport Zprávy

Po dvou prohrách medvědi s Bílinou plně bodovali

Desáté kolo měla ve středu 16. 10. 2019 na programu druhá hokejová liga ve středu, začaly tak první odvety. Děčínští hokejisté na svém ledě přivítali Draky z Bíliny, které porazili i na domácím ledě, a sice 7:4.

Bílinští se jako první dostali k první velké šanci už ve třetí minutě. Gnusinovu střelu dorážel Kobes, ale Lavinger se roztáhl po celém brankovišti a kotouč zastavil betonem. O minutu později se měnilo skóre, když si MICHAL OLIVERIUS položil Štěpánka a nedal mu šanci – 1:0. V sedmé minutě pak ZDENĚK PETRÁŠ využil dvojnásobnou přesilovou hru a poslal Medvědy do vedení o dva góly. Hned na to však v oslabení skóroval MIROSLAV POKORNÝ a dostal Bílinu do hry – 2:1. V polovině první části hry se pak hosté dostali k vyrovnání a začínalo se znovu od začátku. DOMINIK BRZEK propálil Lavingera a Drakům se lépe dýchalo – 2:2. Moc dlouho se ale hosté z vyrovnání neradovali. TOMÁŠ FAIGL prostřelil Štěpánka mezi betony a vrátil Děčínu vedení – 3:2. Draci měli šanci srovnat, když jeli trestné střílení, to však neproměnili a Medvědi svůj těsný náskok uhájili. Definitivní střeleckou tečku první třetiny dal ŠTĚPÁN KUCHYNKA, když neměl problém uklidit puk za Štěpánkova záda – 4:2.

Prostřední dějství začalo lépe pro Medvědy. Ti se úderem pětadvacáté minuty dostali do vedení o tři góly. V pětadvacáté minutě navýšil vedení Medvědů ŠTĚPÁN KUCHYNKA, když byl zapsán jako autor branky po vlastním gólu hostů a Děčín měl slibný náskok – 5:2. Ovšem ten se ještě do třicáté minuty rozplynul jak pára nad hrncem. Nejprve se střelecky prosadil JAKUB PROCHÁZKA, který snížil na 5:3 a o chvíli později využil přesilovou hru ZDENĚK FÁBRY a Bílina byla Děčínu na dostřel jediné branky – 5:4. Bílinští Draci poté hodně ožili a bylo jich plné kluziště. Prahli po vyrovnání, ale stopku jim několikrát vystavil Lukáš Lavinger, jenž svými zákroky držel Medvědy nad vodou a také jejich těsný náskok. Podruhé do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří nejen, že vyhráli druhé dějství, ale dostali se zpátky do zápasu kontaktní brankou.

V šestačtyřicáté minutě rozvlnil síť za Běhulovými zády ZDENĚK PETRÁŠ, který přidal v utkání druhý přesný zásah z úniku před jeho branku – 6:4. Hosté se poté snažili o kontaktní branku a chvílemi měli před děčínskou brankou velký tlak, ale Lukáš Lavinger v čele s děčínskou obranou vše ustáli. Sedm minut před vypršením třetí třetiny měl velkou šanci Jan Smola, který měl před sebou odkrytou hostující klec. Jenž po jeho střelu puk zpomalil a nakonec se za brankovou čáru nedostal. Bílinští pokračovali v dalším tažení na Lavingerovu branku, ale marně ji dobývali. Nepomohla jim k tomu ani závěrečná powerplay, ve které z vlastního obranného pásma poslal puk do zcela prázdné hostující svatyně JAN SMOLA – 7:4. Definitivně tak potvrdil tři body pro Medvědy.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:4
(4:2, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Oliverius (Smola, Faigl), 7. Petráš (Oliverius, Kaltenböck), 11. Faigl (Smola, Oliverius), 19. Kuchynka (Volráb, Balcar), 25. Kuchynka (Zicho), 46. Petráš (Zajan, Balcar), 59. Smola – 8. Pokorný (Kuba), 10. Brzek (Petržílka, Gnusin), 28. Procházka, 30. Fábry (Urban, Zdeněk)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma, Balcar – Oliverius (C), Sýkora, Faigl, Petráš, Chovanec, Zajan (A), Fojt, Kuchynka, Smola, Volráb (A), Ineman
Počet přečtení: 127

Vendula Zdražilová, HC Děčín