Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi třikrát prohrávali, nakonec brali tři body

V sedmém kole druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína do Slaného, kde se utkali s Řisuty. V utkání třikrát prohrávali a vždy dokázali srovnat, nakonec slaví výhru 8:6 a připisují další tři body do tabulky.

Domácí Buldoci na Medvědy vlétli a už v páté minutě měli náskok o tři góly. Na začátku druhé minuty ROMAN FORMÁNEK napřáhl ke střele a puk prošel mezi betony Lavingera – 1:0. V páté minutě se pak Řisuty prosadily rovnou dvakrát a donutily lavičku Děčína k oddechovému času. Nejprve zvýšil na 2:0 VINCENT KESZI, hned na to proměnil samostatný únik DOMINIK DANOV a bylo to 3:0. Ondřej Damašek se snažil o snížení, ale jeho pokus skončil jen na tyči domácí branky. V sedmnácté minutě se už Děčínu povedlo skórovat, ONDŘEJ SÝKORA po pasu od Petráše poslal kotouč mezi nohama Novotného a Medvědům se lépe dýchalo – 3:1.

Prostřední dějství začalo velkou šancí Řisut. Lavinger střelu Náprstka vyrazil před sebe, ale Buldokům se nepovedlo kotouč dorazit za jeho záda. V sedmadvacáté minutě se Medvědi dostali Řisutům na dostřel jediné branky. FILIP INEMAN před Novotným tečoval nahození od modré čáry a kotouč skončil v jeho brance – 3:2. O deset minut později byli Děčínští zase zpět v utkání. TOMÁŠ FAIGL před domácí brankou dorazil do sítě Řisut odražený kotouč a bylo vyrovnáno – 3:3 a začínalo se tak znovu od začátku. V závěru druhé třetiny ještě Medvědi ubránili dvojnásobné oslabení a podruhé do kabin se jim šlo rozhodně lépe, než tomu bylo po třetině první.

Domácím na začátku třetí periody stačily necelé dvě minuty a znovu měli dvoubrankový náskok. Na 4:3 zvýšil DAVID HOLUB a o chvilku později ho pak následoval jmenovec DAVID VYSKOČIL, jenž přetavil v další branku únik před Lavingera – 5:3. Ale také Medvědi nelenili a za další okamžik bylo vyrovnáno. Nejprve snížil na rozdíl jediného gólu ZDENĚK PETRÁŠ, jenž na švestkách nachytal Novotného střelou z nulového úhlu – 5:4. Po chvilce se tváří v tvář před Novotným nemýlil DANIEL VOLRÁB a znovu byla ztráta Děčína ta tam – 5:5. V osmačtyřicáté minutě však Buldoci znovu strhli vedení na svou stranu, když Lavingera překonal mezi betony VINCENT KESZI – 6:5. Vedení ale Buldoci neudrželi a Děčínští opět slavili vyrovnání, když se podruhé v zápase prosadil FILIP INEMAN – 6:6. V šestapadesáté minutě dokonali obrat a poprvé šli do vedení, když PAVEL ZAJAN doklepl puk do odkryté klece – 6:7. V samotném závěru pak tři body pečetil MICHAL OLIVERIUS, jenž dovezl puk do prázdné branky při power-play domácích – 6:8.

HC Řisuty – HC Děčín 6:8 (3:1, 0:2, 3:5)
Branky a nahrávky: 2. Formánek (Keszi, Vyskočil), 5. Keszi (Novák A.), 5. Danov (Patyk), 41. Holub (Novotný), 42. Vyskočil, 48. Keszi (Formánek) – 17. Sýkora (Petráš), 27. Ineman (Zicho, Volráb), 37. Faigl (Kaltenböck, Oliverius), 42. Petráš (Loukota, Tůma), 44. Volráb (Fojt), 50. Ineman (Oliverius, Faigl), 56. Zajan (Petráš), 60. Oliverius (Faigl, Kuchynka)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Ineman, Faigl, Sýkora, Arnold, Chovanec, Oliverius (C), Zajan (A), Petráš, Kuchynka, Fojt, Volráb (A), Damašek

Vendula Zdražilová